Първият в света „Sky pool“ ще отвори през пролетта в Лондон

Проектът се забави с близо година, заради здравната обстановка по света

0
 

Сподели

Shares

 

Снимка: Embassy Gardens

Първият в света „Sky pool“ ще бъде изграден в центъра на Лондон идната пролет, с няколко месеца по-късно от предвиденото. Проектът на Embassy Gardens е повече от внушаващ, включващ и жилищна сграда, а апартаментите вече са в продажба.

Басейнът в стил аквариум, окачен на 35 метра над Лондон, ще бъде пълен със 148 000 литра вода. Направен е от акрил, общата му дължина достига дължина 25 метра. Плувците в него ще могат да се насладят на гледка към централен Лондон, а когато се изморят, ще имат възможност да си починат в някое от кафенетата на партера на двете десет етажни сгради, крепящи конструкцията на басейна.

„Sky pool“ ще бъде построен между две сгради на Embassy Gardens, а към момента се извършват довършителните строителни работи, с надеждата скоро да бъде отворен за обществото.

„Акрилната конструкция е подложена на строги хидростатични тестове: фактори за безопасност 20 пъти по-обширни от това, което би се извършило на типична пешеходна или пътна мостова конструкция.“, споделят инвеститорите.

Снимка: Embassy Gardens

За съжаление, освен ако не си купим апартамент в Embassy Gardens и не станем членове на ексклузивния „Eg: le Club“, няма как да имаме достъп до „Небесния басейн“. Луксозните мезонети в двете странични сгради могат да достигнат цена до шест милиона долара.

Реализираният проект вижте в материала: Sky Pool: първият прозрачен басейн, висящ между две сгради

„Нашата визия за „Sky Pool“ произтича от желанието да се преодолеят границите на възможностите на строителството и инженеринга“, говорейки за амбициозния проект, каза пред медиите главният изпълнителен директор на Ballymore Group, Шон Мълрян. „Исках да направя нещо, което никога преди не е правено. Прозрачната структура на Sky Pool е резултат от значителен напредък в технологиите през последното десетилетие. Басейнът ще бъде наистина уникален – ще имате чувството, че се носите във въздуха на Лондон.“

ВИЖТЕ: Най-дълбокият басейн в света

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.