Какво, къде и как: Зимните ни курорти през ски сезон 2020/2021 ( част втора )

Актуална информация за Витоша, Картала, Добринище и Рилски езера

0
 

Сподели

Shares

Нетърпеливо очакваме новия зимен ски сезон 2020/2021 и определено сме готови да планираме ваканцията си по най-добрия начин. Тази зима, поради здравната обстановка в страната, в ски курортите ни ще бъдат наложени определени ограничения, с които да се пазим взаимно и да се забавляваме пълноценно по пистите. Ще има промяна и в графиците на влековете и лифтовете, както и цените за тях.

Какво да очакваме близо месец преди голямото каране и за какво да внимаваме?

Събрахме на едно място най-добрите ни зимни курорти и условията им през предстоящия сезон, за да прекараме студените месеци без неприятни изненади.

ВИЖТЕ: Какво, къде и как: Зимните ни курорти през ски сезон 2020/2021 (част първа)

Витоша

Кадър от Стената на Витоша/ сноуборд – Огнян Найденов/ фотограф – Виктор Троянов

Очарователна и сгушена в околностите на столицата, любимата на софиянци планина, ще стартира зимния ски сезон без особени промени, с изключение общовалидните противоепидемични мерки.

Не се позволява возенето на повече от два души в кабинков лифт, а спазването на дистанция в частите на закрито и ски гардеробите е задължително. Предпазните маски, шалове или бъфове, покриващи носа и устата в затворени пространства, също са част от мерките.

Ски зоната, с обща дължина от 20 км, която имате опция да ползвате и за нощно каране, ще запази цените си от миналата година, както следва:

Ски карта на Витоша

 

Местност Картала, Благоевград

Картала
Снимка: Kartala ski

На 30 км от Благоевград, в Рила, е разположен малкия ски курорт „Бодрост“, част от местността Картала. Курорта предлага на посетителите си ски писти с дължина, около 5 км, кабинков лифт и ски влек.

Тази година сезонът тук ще премине под строги противоепидемични мерки като носенето на предпазни средства, покриващи устата и носа са задължителни за закрити пространства, в кабините на лифта се допускат до трима или четирима души от едно семейство,  а от курорта съветват и за спазване на дистанция по ски пистите.

Промяна в цените на ски съоръженията няма да има, а конкректна дата за откриването на зимен сезон 2020/2021 г, все още няма, тъй като зависи от климатичните условия.

Добринище/Безбог

Ски писта "Безбог"
снимка: bezbog.com

Съществени промени в района на Добринище, относно новия зимен сезон няма да има, изключая ситуацията с епидемичната обстановка.

И тук спазването на мерките, с цел опазването здравето и сигурността на всеки посетител, остават. Носенето на предпазни маски и спазването на дистанция, както и ограничение в броя на посетителите на ски гардеробите и лифта, са задължителни.
Лифтът ще работи със старото работно време от 8:30 до 16:00 часа. Напомняме, че през зимния сезон единствения начин да се достигне до хижа Безбог е чрез ползването на седалковия лифт. Няма проходим път с кола, затова всички желаещи да се качат на хижата, трябва да се съобразят с фиксираното работно време на лифта!
Цените за ски картите и лифта, остават непроменени:
СКИ КАРТИ
Карти възрастни деца от 4 до 12 г.
1 ден 35,00 лв. 18,00 лв.
3 дни 90,00 лв. 48,00 лв.
4 дни 110,00 лв. 70,00 лв.
5 дни 140,00 лв. 90,00 лв.
6 дни 160,00 лв. 100,00 лв.
7 дни 170,00 лв. 110,00 лв.
двупосочен билет възрастни 20.00 лв.
Двупосочен билет деца 4-12 г. 10.00 лв.
Ски карта на Безбог

Седемте Рилски езера/Паничище

Ски писти „Пионерска“, „Рилски езера“ и „Бекяра“ ще работят без изключение, при спазване на протиепидемичните разпоредби.

Есенната техническа профилактика на лифта приключва в понеделник и ще работи всеки ден от 9.00 до 16.30, като в понеделник до обяд и последния понеделник на месеца цял ден има текуща техническа пр

офилактика. Влекът ще бъде пуснат при наличието на достатъчно снежна покривка и картите важат за двете съоръжения.

Работата на персонала на лифта и хижата е съобразена със заповедта на МЗ, носят маски, ръкавици и спазват дистанция. Посетителите също се задължават да носят предпазни маски, покриващи носа и устата в затворени помещения.

За зимния сезон 2020/2021 се въвеждат 2 цени за престой в хижата – седмични от неделя до четвъртък и уикенд. В момента се оборудва и във втората половина на декември ще бъде готово помещение, позволяващо работа извън офиса.

Ски писта пред хижа Рилски езера
снимка: rilskiezera.bg/ Ски писта пред хижа Рилски езера

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.