Какво, къде и как: Зимните ни курорти през ски сезон 2020/2021 (част първа)

Актуална информация Боровец, Банско и Пампорово

3
 

Сподели

Shares
Боровец-залез
В гонене на златния залез по пистите. Снимка: Христо Узунов

Нетърпеливо очакваме новия зимен ски сезон 2020/2021 и определено сме готови да планираме ваканцията си по най-добрия начин. Тази зима, поради здравната обстановка в страната, в ски курортите ни ще бъдат наложени определени ограничения, с които да се пазим взаимно и да се забавляваме пълноценно по пистите. Ще има промяна и в графиците на влековете и лифтовете, както и цените за тях.

Какво да очакваме близо месец преди голямото каране и за какво да внимаваме?

Събрахме на едно място най-добрите ни зимни курорти и условията им през предстоящия сезон, за да прекараме студените месеци без неприятни изненади.

Боровец

Включване от Боровец
Снимка: Facebook/My Borovets

Най-големият ни ски курорт посреща своите посетители при завишени мерки, контролиращи разпространението на коронавирус.

От тази година Боровец ще разполага с онлайн системата за продажба на ски и сноуборд услуги, с цел ограничаване на физическите контакти. Може да закупите пакет или услуга през сайта на организаторите или мобилното приложение на курорта.

И тук са валидни общите хигиенни практики и стриктно спазване на социална дистанция. Носенето на предпазна маска е задължително, а съоръженията са със специален график за дезинфекция.

През лятото курорта стартира програмата “Бъдете здрави, бъдете активни с Бороспорт” и наложи правила, отговарящи на Указанията за прилагане на противоепидемични мерки в зимните курорти през зимен сезон 2020/2021 на МТ и МЗ.

От Бороспорт планират ски зоната да бъде открита на 19.12. При подходящи условия на времето, това  може да се случи и по-рано.

В местата за отсядане – къщи за гости и хотели, се спазват стрикно здравни превантивни мерки. Промоционални пакети и разнообразни активностти през уикендите, както и опция „офис в планината“ са сред новостите, които очакват всички любители на планината.

Цените на лифт картите за всички съобръженията ще бъдат следните:

За повече информация, относно промени за предстоящия зимен сезон 2020/2021, следете официалния сайт на Боровец.

Карта на ски пистите в Боровец

Банско 

Един от най-популярните ни ски курорти, тази година има изненада за всички фенове на зимните спортове. Разполагащ с 75 км трасета за каране на ски и сноуборд, сгушеният в Пирин Банско предлага на посетителите си разнообразие от писти, а в последните години се утвърждава и като целогодишен планински курорт.

Противоепидемичните мерки налагат всички лица, намиращи се в общи помещения да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба като изключение правят:

-заведения за хранене и питейни заведения

-спортуващи на закрито по време на спорната дейност.

Ограничен брой на  пътниците в закритите лифтови кабинки, както спазване на дистанция в ски гардеробите също са от задължителните противоепидемични мерки.

За предстоящия сезон 2020/2021 курорта предлага промоционални цени на лифт картите, които ще може да ползвате и през лятото, както следва:

2 родители и едно дете до 16 год. (вкл.) – 3000 лв.

2 родители и две деца до 16 год. (вкл.) – 4000 лв.

2 родители и три деца до 16 год. (вкл.) – 5000 лв.

2 родители и четири деца до 16 год. (вкл.) – 6000 лв.

2 родители и пет деца до 16 год. (вкл.) – 7000 лв.

Картите Банско – Туенти също могат да бъдат закупени от 02.11.2020 на следните цени:

Възрастни – 900 лв.

Студенти, ученици и пенсионери до 75 г. (вкл.) – 850 лв.

Деца от 7 до 12 год. (вкл.) – 800 лв.

Деца до 7 год. и възрастни над 75 год. – 20 лв.

От 02.11.2020 до 30.11.2020 (вкл.)  можете да закупите сезонни карти от касите на Юлен АД и в магазин Макс Спорт в София на следните промоционални цени:

За възрастни – 1300 лв.

За студенти, ученици и пенсионери до 75 г. (вкл.) – 1200 лв.

За деца от 7 до 12 год. (вкл.) – 1100 лв.

Всеки, който закупи сезонна карта, фамилна карта или карта Bansko Twenty ще получи специален комплимент – брандиран шал тип buff!

За повече информация, относно промени за предстоящия зимен сезон 2020/2021, следете официалния сайт на Банско ски.

Карта на ски пистите в Банско

Пампорово

Пампорово

Тази година сезонът в Пампорово ще протече при стриктни противоепидемични мерки. Ще се ограничи броя на посетителите в ски гардеробите, на ски лифтовете, както и в заведенията за хранене, а носенето на защитна маска за лице остава задължително на закрито. В курорта ще заработи и нова дигитална система на зимните услуги.

Новата платформа „Safe ski“ е за предварителна директна онлайн покупка на лифт карти и ски услуги през уеб магазин. През нея директно ще може да закупите безконтактни лифт карти и ски пакети, които да вземете самостоятелно на място през поставени на различни места в ски зоната pick-up устройства чрез сканиране на QR код или ваучер за пакетната услуга. Подобни pick-up устройства се въвеждат за първи път в страната.

Система за директни резервации е другата нова онлайн платформа, чрез която посетителите ще могат директно да резервират своето място за престой в хотели Орловец и Перелик.

Специални ски пакети за услуги, ски оборудване и лифт съобръженията, предвиждат от курорта. Сред новостите са дневна карта за деца и младежи от 12-18 г, включваща ползването на лифт и ски оборудване на цена от 49 лв, както и подобна за възрастни. Очаква се и стартирането на нова програма „Първи  стъпки в ските“ с промоционални отстъпки за начинаещи в зимните спортове.

За повече информация, относно промени за предстоящия зимен сезон 2020/2021, следете официалния сайт на Пампорово-Мечи чал.

Карта на ски пистите в Пампорово

ВИЖТЕ:Боровец: фрийрайд зони

 

Сподели

Shares

3 КОМЕНТАРИ

  1. Не им ли омръзна всяка година да дигат цените на тези карти?! Ако не беше тази корана няма да ми стъпи крака на тези писти. Боклуци мръсни. Все едно хода да карам в Алпите, но само по цените си приличат…

  2. Е, то и инфлацията „клати“ всичко. Остава и на нашите български бизнесмени да не вдигнат цените в тавана.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.