Екстремно паркиране: мотриса се насади върху скулптура на китови опашки

Инцидентът станал близо до Ротердам в Холандия

0
 

Сподели

Shares
Източник: eturbonews.com

Необичайно паркиране на мотриса на метрото, близо до холандския Ротердам, предизвика обществено удивление и изненада. На 1-ви ноември влакът разбива ограничителната бариера на метростанция De Akkers и се врязва в скулптура на китови опашки. За щастие няма пострадали, тъй като превозното средство е трябвало да бъде оставено в депо.

Около 23:30 ч. машинистът на мотрисата не може да я спре и преминава през бариера на метрото, заклещвайки я на 10 м. височина. Влакът претърпява сериозни щети, които можеха да бъдат много по значителни, ако липсваше скулптурата, тъй като по всяка вероятност мотрисата щеше да падне във водоема, коментират очевидци.

Снимка: ANP

Местен жител, събуден от катастрофата, споделя пред Dutch News:

„Чух силен шум, който продължи две или три секунди. Веднага разбрах, че има нещо на опашката…Помислих си: „Тук се случва нещо много странно. “.

Скулптурата на Маартен Струис, изработена от полиестер, е наречена креативно „Китови опашки“.  Тя е инсталирана през 2002 г. и е предназначена да означава края на линията на метрото.

„Тази потапяща се във водоем скулптура представлява вредното въздействие на транспортната индустрия върху дивата природа и околната среда, като същевременно напомня, че всеки един от нас е зависим от природата.“

ВИЖТЕ ОЩЕ: Неочакван адреналин: Възрастен мъж се катапултира по случайност при демо полет с изтребител

Снимка: ANP

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.