Takhini Hot Springs: Конкурс за най-добра замръзнала прическа?!

Канадците имат чувство за хумор...

0
 

Сподели

Shares

Канадците определено имат чувство за хумор, стане ли въпрос за забавления. Областта Тахини за поредна година се превърна в гореща точка на зимните предизвикателства, организирайки забележителния конкурс за най-култова… замръзнала прическа – Takhini Hot Springs! И не, не е шега!

Снимка:
hairfreezingcontest.com

Конкурсът Takhini Hot Springs е ежегоден зимен конкурс, провеждащ се в Тахини – горещи извори в Юкон, Канада. Изворите са в експлоатация повече от 100 години, а водата в тях достига до 47°C. Водата е богата на минерали и има лечебни свойства,  което е и причината областта Юкон да е една от най-посещаваните в Канада.

Снимка:
hairfreezingcontest.com

Takhini Hot Springs е необичаен конкурс, провеждащ се при температура на въздуха  под -20 °C. Кандидатите могат да участват от началото на декември до началото на март месец като условие за участие е да потопят косата си в един от горещите извори, след което изкарвайки я на повърхността, да я заснемат и изпратят на организаторите в онлайн платформа.

Победителите се определят в четири категории: за най-добра мъжка прическа, за най-добра женска прическа, най-добра прическа в група и за най-креативна ледена прическа на организаторите и спонсорите на формата – Тим Хортънс и Nongshim Noodles Choice – корейска компания за инстантни спагети (нудли), известна в цял свят.

ВИЖТЕ: Съветите на спортистите за предпазване от студа

Снимка:
hairfreezingcontest.com

Наградният фонд е повече от примамлив – $ 2000 за победителите във всяка категория и едногодишен вход за съобръженията в Тахини, а всеки участник в конкурса получава  пет опаковки инстантни спагети.

Как да замразите косата си?

Снимка:
hairfreezingcontest.com

Етап 1

Потопете главата си в един от горещите извори и намокрете косата си напълно. За най-добри резултати външната температура трябва да бъде под -20 ° C. Не се притеснявайте – замразяването на косата ви няма да я повреди!

Етап 2

Оставете студения въздух да замрази бавно косата ви. Поддържайте ушите си топли, като периодично ги потапяте в горещата вода. Бъдете търпеливи – цялата мокра коса в крайна сметка ще замръзне, това включва вежди и дори мигли.

Етап 3

След като косата ви стане чисто бяла с много натрупвания на  лед, позвънете на звънеца близо до входа на басейна и накарайтете персонала на изворите да ви снима.

Вече участвате в конкурса!

Снимка:
hairfreezingcontest.com

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.