Франция и Германия обявиха четириседмично затваряне на ски курортите си

Мярката се налага, за да се спре разпространението на коронавируса

0
 

Сподели

Shares

 

Нарастващият брой на нови случаи на коронавирус накара лидерите на Франция и Германия да наложат нови ограничения, за да спрат разпространението на вируса. Блокирането на страните и противоепидемичните мерки ще се отразят значинително на тъкмо започващия ски сезон, тъй като всички ски курорти са принудени да затворят за месец.

Във Франция президентът Еманюел Макрон обяви второто блокиране във Франция, което започва от 30.10 и ще продължи до 1.12. Франция затваря за четири седмици ресторанти, барове, кина, театри и други развлекателни съоръжения в опит да забави рязкото нарастване на коронавирусните инфекции.

„Франция е победена от втора вълна.“, каза президентът Макрон

Снимка: Pixabay

Ски зоните във Франция ще бъдат пуснати през декември. Откритите курорти Tignes и Les 2 Alpes бяха принудени да затворят, след като наскоро бяха отворени за сезон 2020/2021.

В Германия все още няма отворени ски зони, а тези които планираха това, ще трябва да го отложат за декември. Канцлерът Меркел помоли хората да не предприемат неналожителни пътувания, добавяйки, че хотелите няма да приемат посетители с туристическа цел. Ресторантите, баровете, всички фитнес зали, театри и кина ще бъдат затворени от 2.11 за четири седмици.

Снимка: Facebook

Франция и Германия се присъединяват към няколко други европейски държави, които също са принудени да наложат нов набор от ограничения, за да се справят с втората и нарастваща вълна на вируса с наближаването на сезона на студеното време.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.