Фолегандрос е „най“ сред европейските острови

Гръцкият остров обра овациите!

0
 

Сподели

Shares
Снимка: о-в Фолегандрос/ Pixabay

Лятото отмина, но все още продължаваме да си мечтаем за почивка на (самотен) приказен остров, заобиколени от плаж, море и безброй слънчеви лъчи. Анкетата на читателите на международното списание Conde Nast Traveler ни отвежда в топ 10 на най-предпочитаните острови в Европа.

Над 600 хиляди пътешественици се включиха в онлайн гласуването в 33-тото издание на наградите за най-гостоприемен остров на Стария континент, пише ERT. В анкетата те са били помолени да отбележат „местата, които обичат и отново биха посетили, както и любимото им средство за придвижване дотам“.

Снимка: о-в Исхия/ Pixabay

За най-достъпни спрямо цена-качество, както и за най-красиви откъм природа, читателите посочват цели шест гръцки острова в топ 10 и по един в Италия, Турция, Испания и Хърватска.

Първо място заема остров Фолегандрос в Южната ни съседка, част от Цикладските острови, разположен между Милос, Сикинос и Санторини. До него може да стигнете единствено с ферибот, но ви уверяваме, че си заслужава. Населението му е едва 600  души и все още не е пренаселен от туристи.

Ето я и цялата класация на Conde Nast Traveler:

1. Фолегандрос, Гърция

2. Закинтос, Гърция

3. Крит, Гърция

4. Хвар, Хърватия

5. Миконос, Гърция

6. Скиатос, Гърция

7. Иския, Италия

8. Майорка, Испания

9. Бозджаада, Турция

10. Парос, Гърция

Снимка: о-в Майорка /Pixabay

ВИЖТЕ:Изграждат архипелаг от изкуствени острови в пристанището на Копенхаген

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.