Dr.isla: Забърсва нужди всякакви!

Природосъобразни бамбукови таблетки срещу мръсотията

0
 

Сподели

Shares
Снимка: Христо Узунов

Както се подразбира и от името компресираните бамбукови кърпички dr.Isla са създадени да забършат след вас, независимо колко виртуозно сте се посра… мили с мръсотия. Освен с тези важни умения, кърпичките са надарени и със свойството да бъдат отговорни към природата. Изработени от 100% биоразградим нетъкан бамбук, тези деликатни творения на санитарно-хигиенната мисъл ще се погрижат подобаващо за ежедневните ви нужди, независимо колко големи или малки са те.

И се издуват във вода!

След тази обагрена в нежен кафяв оттенък ода е време и за малко работа. Да се пише ревю за нещо толкова ежедневно, колкото кърпичките за бришане е трудна задача, но за щастие в този случай „ежедневно“ не значи „обикновено“…

Основни pooложения

„Най-основото положение е изборът на име, което без да задълбавам в аналите на маркетинга, бих рейтнал с 10 от 10.“

Surgun Tezek, Copromania Daily

*10/10

„Истината е, че ако не беше името нямаше да ги пипна!“

Авторът

Снимка: Христо Узунов

Замисълът зад серията Natural Poollution Neutralizers е човекоугоден и природонавистен – да предоставят на потребителя висококачествени екопродукти в рециклируеми опаковки, насърчавайки разработките на валидни алтернативи на пластмасата.

Всички изделия на малката dr.Isla са произведени от възобновяеми бамбукови насаждения без въглероден отпечатък, като реколтата от бамбук се събира 2 пъти годишно. За сравнение, за отглеждане на еквивалентен дървесен материал са необходими поне 4 години. Основните им качества са – нежни към кожата, естествено
антибактериални и напълно биоразградими.  След изхвърляне отиват в историята за около 3 месеца, без остатък.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Проблемът с кърпичките: Екоакане или природосъобразните начини за ходене наповънка

Продуктовата гама включва компресирани бамбукови кърпички, бебешки мокри кърпи, а съвсем скоро се очаква и появата на различни универсални почистващи препарати, които към момента са в процес на разработка.

Ще се спрем на първите два продукта.

Компресираните бамбукови кърпички

Снимка: Христо Узунов

Компресираните кърпички от нетъкани бамбукови влакна несъмнено са пробив в био-еко-хигиенната индустрия. Всяко едно кръпче в първоначалния си вид ще попадне в ръцете ви под формата и размерите на стандартна водоразтворима лекарствена таблетка. За да я използвате в качеството ѝ на бърсалка, към нея трябва да прибавите 10 мл вода или дезинфектиращ разтвор по избор…

И магията се случва!

С нежен шуптеж късчето започва да се издува и след няколко секунди в ръцете ви се появява напълно функционираща, мека като кадифе, но здрава кърпичка (18 х 20 см), готова да пребори всяка нечистотия. С комплиментите на dr.Isla.

Употребата

Снимка: Христо Узунов

Подложихме хапчетата за хигиена на сериозна проверка, за да изпитаме техните възможности:

1. Първото нещо, което ни дойде на ум е да проверим можем ли да използваме кърпичките като попивателна хартия. Получи се. Но само за предвидените по задание 10 мл течност. Повече не пое.

2. Вторият тест, разбира се, беше да узнаем можем ли напук да разгънем кърпичката суха. Тук се справихме по-добре – след кратко, но фанатично чоплене с нокти изкормихме таблетката с хастара навън. Така получената суха бърсалка обаче е с една идея по-груба текстура от тези, третирани с течност, и се нуждае от предварително разтягане, за да не ви прежулва ;)

Снимка: Христо Узунов

3. В хода на експериментите дори лапнахме една таблетка, за да видим какво ще стане. Очаквахме изделието епично да изпълни орала, но за съжаление това не се случи… Единственото, което установихме, е че с телесни секрети също достатъчно успешно можете да си разпънете кърпа.

С оглед на резултата от този тест считаме, че изделието би намерило успешно приложение в стоматологията, заменяйки ужасните хартиени тампони за уста. Като споменахме тампони… да, може би dr.Isla би могла да се употреби и в този контекст. Продължавайки темата намираме за логично, заради естествените си антибактериални свойства и попивателни възможности, тези таблетки да могат да послужат дори за третирани на отворени рани (все още не е клинично изпитано).

Снимка: Христо Узунов

4. Започнахме да бършем. Бърсахме очила, бърсахме раници, бърсахме повърхности, ръце, велосипеди… Бърсахме и dr.Is (не непременно в този порядък и не с една и съща кърпичка). Използвахме два вида течности – вода и етилов спирт (щипе!).

Кръпчетата се справиха успешно с всяка задача – приятно меки са и не драскат деликатните повърхности, освен това поемат и по-тежка работа като бърсането на абразивни и неравни повърхнини – обувки и велосипедна верига. Там където обикновената кърпичка се накъсва, тази продължава да изпълнява задачите си.

Благодарение на естествения си биоразградим състав пък можете спокойно да ги използвате и outdoor, ако нуждата ви свари наповънка.

Снимка: Христо Узунов

Очаквано, кърпичките напоени със спирт се справят по-добре. Съществуват сериозни основания да смятаме, че в комбинация с други течности, включително различни разредители и подобна сериозна химия, могат да бъдат използвани и за много по-неконвенционални индустриални цели.

5. В сухо агрегатно състояние кърпите (не сухоразгънатите, а бившите мокри, които са по-меки) се оказаха още по-забавни. В качеството им на фини прахосъбиратели успешно избърсахме повърхността на запрашена грамофонна плоча без статични прояви от страна на електричеството. Изхождайки (се) от горното съветваме да използвате вашите кърпички dr.Isla в комбинация с грамофоните Akai, за по-дълбок ефект. 

Снимка: Христо Узунов

Ако обичате да работите с бои и други арт химийки, трябва да знаете, че сухата кърпа намира отлично приложение и в тази област. В конкретния случай попивателните ѝ възможности се проявиха при тонирането на стендов модел на хеликоптер, внимателно отнемайки излишното количество бои, пигменти и смивки…

Снимка: Христо Узунов

6. Тествахме кърпите и на здравина – оказаха се доволно издръжливи! Изпитахме якостта им на опън, дърпайки с две ръце и… се нататаръцкахме от зор (добре, че имахме dr.Isla под ръка).

Изпитахме ги и върху мачете. Избърсвайки острието му, все пак успяхме да ги срежем. Това което ни направи впечатление бе, че срезът е хирургически гладък и кърпата не се разнищва на добре познатите от други подобни изделия влакна, които досадно остават по острите части на избърсваемата повърхност.

Опаковката

Снимка: Христо Узунов

Бамбуковите кърпички  се предлагат в три разфасовки – 2 симпатични картонени кутийки с по 50 и 100 разтворими таблетки и един рециклируем „транспортен контейнер“ за многократна употреба, с вместимост 12 компресирани парчета.

Снимка: Христо Узунов

Идеята е следната:

1. Сдобивате се еднократно с многократния контейнер, който е страшно компактен (10,5 х 2 см) и лесно изчезва както в туристическата раница, така и в джоба на дрехата, без да създава пространствени притеснения дори когато трябва да прецените екипировката си до последния грам.

2. Бъркате в предварително придобитата кутийка с промишлените количества таблетки и зареждате 12 таблетки, които са с вас в радост и тъга, докато не ги изхабите.

3. Зареждате отново.

Снимка: Христо Узунов

Подобно решение е изключително удачно, защото ви позволява да разполагате с избърсвател практически по всяко време, дори на най-отдалечения чукар, а изразходваното място е минимално в сравнение с класическите мокри кърпички.

Пък и в хижата ще впечатлите.

Мокрите кърпички

Снимка: Христо Узунов

Влажната компонента от продуктовата линия Natural Poollution Neutralizers е насочена основно към най-младите потребители в пеленачна възраст. За това говори и факта, че са свободни от парабени, силикони и оцветители, и най-вече са безалкохолни.

Заради последното няма да се спираме толкова подробно на тях. Достатъчно е да знаете, че миришат добре, бършат още по-добре и са светли.

Формулата им с 99% водно съдържание и натурални масла, в съчетание с текстила от сертифициран био бамбук, отлично приляга към външното експозе на всяко бебешко дупе и е гаранция за стил и хигиена дори и в най-напрегнатите му моменти без памперс. Не съдържат ибупрофен!

Все пак, какво е една уважаваща себе си dr.Isla без подобаващи мокри кърпички?

Можете да научите повече за изброените продукти на официалния уебсайт на dr.Isla.

Снимка: Христо Узунов

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.