От Палермо до Лондон: момче изминава 2800 км без превозни средства, за да види баба си

Ромео Фокс и баща му са истински повод за вдъхновение

0
 

Сподели

Shares
Снимка: Triangle News

Момче на 10 години измина 2800 км без автомобил или самолет, за да види баба си по време на пандемията от коронавирус. Ромео Кокс и баща му Фил тръгват от Палермо до Лондон в края на юни месец. 

Пътешествието на баща и син продължава 93 дни и изпълнено с доста перипетии, заради здравната обстановка в цял свят. Двамата пътуват от Сицилия до Неапол с ветроходка лодка, а от Неапол до Рим стигат с велосипеди. От Рим до Лондон продължават пеша като по пътя намират изоставено магаре, което решават да вземат със себе си.

Снимка: Triangle News

По време на пътешествието нощуват на най-различни места – манастири, къмпинги, общежития и дори в домове на добри хора.

”Губихме се често и попадахме във всякакви приключения. Някои неща се разбрахме никога да не казваме на мама. Вървяхме много, краката ни не държаха, но никога не си помислихме да се откажем.“, споделя Ромео.

Снимка: Triangle News

Приключението има и благотворителна цел. Ромео и баща му Фил успяват да наберат значителни сума за благотворителност, срещайки по пътя си много приятели и посещавайки детски мигрантски центрове. Даряват 11 000 паунда във фонд за подпомагане на образованието на бежанци, а събраните средства ще бъдат използвани за закупуване на таблети и осигуряване на свободен достъп до интернет за повече деца.

Снимка: Triangle News

Размишлявайки за пътуването, Ромео добавя:

„Когато наближавахме Лондон, просто си мислех, че най-после ще видя баба. Нямах търпение да я прегърна, мина повече от година, откакто я видях за последно. Тя беше съвсем сама по време на карантината, заради пандемията от коронавирус.“

Снимка: Triangle News

На 21 септември Ромео и баща му стигат до площад „Трафалгар“ в Лондон и след още няколко дни на задължителна карантина, успяват да стигнат до 77-годишната баба Розмари.  

Снимка: Triangle News

ВИЖТЕ: “Friluftsliv”: Как една идея за живот на открито би могла да ни помогне през зимата?

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.