Непал няма да възобновява туристическия сезон поне до средата на ноември

Изключение ще има само за предварително организирани планински преходи и експедиции

0
 

Сподели

Shares
Снимка:
traveloffpath.com

Непал отложи официално възобновяването на туризма за чуждестранни посетители поне до средата на ноември. Единственото изключение ще бъде за планински експедиции и организирани преходи, които са разрешени от 17 октомври.

На всеки турист ще му е необходима виза, която Министерството на туризма в Непал ще одобрява предварително. Трекинг агенциите ще имат право да водят чуждестранни туристи нагоре по планините, но редовният туризъм извън обособените маршрути не е разрешен.

Ето и какво трябва да знаете за Непал, ако планирате екскурзия до там в следващите месеци:

Граждани на кои държави имат право да пътуват до Непал?

Първоначално полетите ще летят само от страни, които са по-малко засегнати от глобалната пандемия Covid-19. Правителството все още не уточнява кои държави ще бъдат първи, но в момента пътуващите ще трябва да летят от страни с по-нисък риск на заразяване.

Снимка:
traveloffpath.com

Изисква ли Непал отрицателен PCR тест или кръвен тест при пристигане?

За пътници, чиито визи са предварително одобрени е задължително да представят отрицателен тест за COVID-19, направен не по-късно от 72 часа преди заминаването.

Изисква ли се карантина или самоизолация при пристигане?

В случай на положителен PCR тест или контакти със заразени лица, след пристигането в страната, туристите ще трябва да се поставят под карантина в хотел в продължение на седем дни за своя сметка. На петия ден, за сметка на правителството, ще бъде извършен друг PCR тест. Ако тестът е отрицателен, те ще могат да напуснат страната или да продължат пътуването си след седмия ден.

Снимка:
traveloffpath.com

Каква ще бъде организацията при трекинг и катерене?

Министерството на туризма вече е започнало да подготвя необходимите насоки за алпинисти и туристи, които планират да посетят Непал след 17 октомври.

Исуари Пудел, вицепрезидент на Асоциацията на експедиционните оператори в Непал, заявява, че операторите на експедиции са готови да възобновят дейностите по катерене след протоколи за безопасност през есенния сезон.

„Повечето от агенциите ще управляват експедиции към връх Манаслу и връх Ама Даблам, след като полетите бъдат възобновени.“

Снимка:
traveloffpath.com

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.