Зимен сезон 20/21: Задължителни предпазни маски и ограничен капацитет на посетителите по места

Затегнати противоепидемични мерки очакват посетителите тази година

0
 

Сподели

Shares
Снимка: borovets-bg.com

Предпазните маски в кабинковите лифтове и лифт станциите стават задължителни в ски курортите ни през предстоящия зимен сезон. Мерките обхващат дейността на кабинковите въжени линии, седалковите лифтове и влекове. Туристите задължително трябва да покриват носа и устата си с маска или друго предпазно средство, в противен случай подлежат на санкции.

Противоепидемичните мерки налагат ограничаване броя пътниците в закритите лифтови кабинки, както и регламент за спазване на дистанция в ски гардеробите. Предвижда се тази година в ски училищата да не се допускат повече от десет души, а заведенията в ски зоните ще са с ограничен капацитет за посетители. Дезинфекция на закритите помещения ще се прави по график.

В курортите Боровец и Пампорово е разработена онлайн билетна система, която да ограничава контактите.

Защитни маски за лице и нос трябва да се носят на следните места в курортите:

Обществен транспорт, шатъл бусове, таксита, аптеки, поликлиники, клиники, болници, социални домове, старчески домове, магазини и всички търговски обекти, банки, пощи и всички обществени институции, туристически информационни центрове; ресторанти до консумация на храната; всички закрити обществени места.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.