Загина Лукас де Зорзи – един от забележителните алпинисти и бейсджъмпъри на Бразилия

Инцидентът станал на 12-ти октомври

0
 

Сподели

Shares
Снимка: time24.news

Бразилският алпинист и бейсджъмпър Лукас де Зорзи загина по трагичен начин, след като бе ударен от камък по главата, слизайки от каньона Еспраядо, в Урубичи, град в планинския регион Санта Катарина, Бразилия. По време на инцидента, случил се на 12-ти октомври, Зорзи бил придружен от друг алпинист, който е с леки наранявания.

Според оцелелия алпинист Зорзи е ударен по главата от голям камък, на близо 200 м височина. Бразилецът остава в безсъзнание, а по-късно умира, преди да стигне до болницата Nossa Senhora dos Prazeres.

Зоната на произшествието е трудно достъпна, което принуждава спасителните служби да използват премиерския хеликоптер. Операцията по спасяването на другия алпинист отнема шест часа.  

„Според оцелелия голям камък се отчупва от стената на каньона и удря в областта на главата неговия колега. В резултат на което, двамата висят на каньонската стена на  200 м височина, която е изключително трудна за достъп “, потвърди премиерът в социална мрежа.

Снимка: time24.news

Един от спасителите трябва да слезе, за да помогне на алпинистите. Първият спасен е Лукас, но без жизнени показатели.

Бейсджъмпърът е смятан за изключително опитен в екстремните спортове. Той е  шампион на Бразилия по артистичен уингсют парашутизъм три поредни години, кинструктор и бизнесмен.

Оставя жена и син.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.