Alfredo Wooden Bicycles: ръчно изработените дървени велосипеди, които трябва да имаме

Посветени на Алфредо Бинда, линията велосипеди съчетава качество и стил вече три години

0
 

Сподели

Shares

 

Снимка: alfredobikes.com

Създадена през 2017 г. от Николо Селина и Микеле де Бенедикт, италианската фирма Alfredo Wooden Bicycles отдава почит на Алфредо Бинда – един от най-популярните колоездачи в света, печелил пет издания на Giro d’Italia и четири пъти обиколката на Ломбардия.

Разположена в Читильо, родното място на емблематичния италиански колоездач, компанията произвежда велосипеди от дърво, които не само съчетават елегантност и функционалност, но и отразяват занаятчийската традиция и историята на италианското състезателно колоездене.

ВИЖТЕ:Алтернативно придвижване: българин създаде хибрид между електрическа тротинетка и велосипед

Снимка: alfredobikes.com

Велосипедите се отличават с олекотени дървени рамки и са изцяло ръчно изработени без никакви съвременни CNC машини. Освен първокласното си качество, дървените рамки на велосипедите омекотяват вибрациите по време на каране като дървото поема неравностите по трасето и по този начин прави колоезденето по-удобно.

Снимка: alfredobikes.com

Рамките разполагат и с прозрачни водоустойчиви покрития, устойчиви на климатичните условия, а матовото покритие предпазва дървото от надраскване. Проектиран и произведен в Читильо, всеки велосипед Alfredo се отличава с ръчно изработени дървени рамки и механика като компанията използва само висококачествени материали в малка мащабна производствена линия, която е едновременно екологична и устойчива.

Снимка: alfredobikes.com

Велосипедите Alfredo се предлагат в три конфигурации: Comfort, Gran Turismo и Performance, като спецификациите и цените са в зависимост от изискванията на клиента. Купувачите могат да изберат вида дърво, да поръчат само рамката или да изберат персонализирани компоненти за тяхната конструкция.

Снимка: alfredobikes.com

Подобно на красиво изработена дървена мебел, която се превръща в наследство, дървените велосипеди Alfredo са с доживотна гаранция. С подходящи грижи те могат да бъдат предадени на следващото поколение.

Снимка: alfredobikes.com

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.