В Русе се проведе 10-тата юбилейна среща по скално катерене

Алекс Тоткова и Ники Русев - победители в държавното първенство по скално катерене

0
 

Сподели

Shares
На снимката: По маршрутите

На 3-ти и 4-ти октомври  на скалите край село Пепелина, Русенско се събраха катерачи от цялата страна на 10-ата юбилейна катерачна среща. Целта на събитието е да популяризира някой нов обект за катерене в страната, с което косвено се подпомага икономически и съответното най-близко населено място. Освен това, те са и държавни първенства по скално катерене.

Тази година участваха близо 60 катерачи като сред публиката имаше ветерани от Русенско – край с традиции в този спорт. Именно на скалите край Русе е използвано за първи път в България алпийското въже за катерене.

На снимката: Разяснения преди катерене

Маршрутите бяха подготвени от алпинистите и катерачи Николай Петков, Ивайло Радков – Фазата, Теодор Кисимов-Тео, Теодор Стойчев-Тонката, Венцислав Костов, Дойчин Боянов, Стефан Стоянов и Мартин Мартинов. Част от тях са от Русе и оказаха незаменима помощ в организацията на събитието, а разработването на туровете дава възможност катеренето в региона да продължи да се развива.

Класирането бе основано на брой точки, които всеки маршрут носи като степен на трудност, като участниците сами избираха колко и кои линии да преминават.

На снимката: Среща между приятели

Победители станаха Алекс Тоткова и Николай Русев – и двамата от Пловдив, и двамата – състезатели на клуба по катерене към НСА. На второ място се класираха Слав Киров – клуб “Алтиус”, София, и Юлия Керемедчиева – “Трапезица”, Велико Търново. Трети са Росен Руев – НСА, София, и Десислава Христова -“Планинец”, София.

Участниците събраха разделно отпадъците и оставиха скалите така, както ги завариха.

На снимката: Победителите

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.