В Австралия пускат седемчасов полет… заникъде

Полетът е за всички, на които им липсва летенето със самолет

 
0

Сподели

0Shares
0 0

 

Снимка: Reuters

Австралийската авиокомпания “Куонтас” обяви нов седемчасов полет без прекъсване над страната за хората, на които им липсва летенето със самолет. “Боинг 787-9 Дриймлайнър” (Boeing 787-9 Dreamliner) ще излети от Сидни за панорамен полет буквално заникъде на 10-ти октомври.

Заради пандемията от COVID-19, много от границите в Австралия все още са затворени, но “Куантос” подхожда креативно към ситуацията, организирайки нисък панорамен кръгов полет, преминаващ над голямото скално образувание Улуру, Големия бариерен риф и пристанището в Сидни, преди да се приземи обратно.

“Само преди шест месеца не можехме да си представим, че няма да можем да скочим на самолета и да посетим близките си в друг щат или да отидем на почивка в чужбина” казва главният изпълнителен директор на “Куонтас”  Алън Джойс.

Австралийската потребителска служба обяви тази седмица първия си доклад за последиците от COVID-19 за вътрешните полети като през април тази година ограниченията за пътувания са довели до 95% спад на пътниците спрямо същия период миналата година.

ВИЖТЕ: Неочакван адреналин: Възрастен мъж се катапултира по случайност при демо полет с изтребител

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.