Адреналин с кауза: Организират доброволческа акция по почистването на Драгоманското блато

Акцията е част от надпреварата "БАЙК И РЪН ЗА ЧЕПЪН и ще се проведе на 4 октомври

0


Дата на събитието: 04.10.2020

Сподели

Shares

На 4 октомври в покрайнините на Драгоманското блато ще се състои добровелческа акция, част от съпътстващата програмата на 9-то поредно издание на БАЙК И РЪН ЗА ЧЕПЪН – Адреналин с КАУЗА | 17 октомври 2020 .

Магазини Stenata, заедно със Сдружение за дива природа Балкани, обединяват всички ентусуасти в състезание с кауза – възстановяване на инфраструктурата на Драгоманско блато, която пострада при пожар тази зима.
Дни преди събитието всеки може да се включи в кампанията по почистването на пострадалите от пожара места в района на блатото.
Байк и Рън за Чепън 2019/ фотограф – Виктор Троянов

Драгоманското блато е единственото карстово блато в България и е най-голямата естествена влажна зона и находище на гнездящи водолюбиви птици в близост до София. Заедно с Чепън планина, то е определено за представително местообитание от европейско значение за опазване на биологичното разнообразие. Включено е в списъка на орнитологично важните места, като част от комплекса „Влажни ливади – Раяновци“, а също и в европейската система от защитени територии NATURA 2000.

Организаторите предвиждат следните дейности: демонтиране на дървеното мостче, косене на папрати, както и почистване и боядисване на пейки в района на информационния център и паркинга.

Срещата ще се състои пред общината в Драгоман в 09:00 часа на 4 октомври,а до там лесно може да стигнете с личен автомобил или влак от София.

Байк и Рън за Чепън 2019/ фотограф – Виктор Троянов

За да се включите в „Доброволческа акция в покрайнините на Драгоманското блато“ е необходимо да се регистрирате онлайн, а повече информация за кампанията може да намерите в официалната страница на събитието във Фейсбук. 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.