„Бягане за Радуловци: Надбягай мината“ – състезанието с кауза ще се проведе на 3.10

Състезанието ще се проведе между селата Радуловци, Алдомировци, Братушково и Бърложница

0
 

Сподели

Shares

 

На 3.10 /събота/ между селата Радуловци, Алдомировци, Братушково и Бърложница ще се проведе бегаческо събитие за запазване на природата в района, със старт при язовир „Братушково“.

Радуловци и околните села в община Сливница са разположени на по-малко от 50 км от София. Хората описват местността като добре развит селски район, в който се радват на възможности за земеделие, а напоследък и на екотуризъм. За съжаление обаче днес, когато цял свят е на прага на бъдещето си отвъд въглищата, този район е на път да бъде превърнат в нова въглища мина след като фирма, получава правото да добива въглища в Алдомировския въглищен басейн.

През последните две години, „Грийнпийс“ – България и Екологично сдружение „За Земята“ застават зад хората от района, които пряко или косвено са потърпевши от спорните решения в полза на фирми от кръга „Ковачки“.

Така се ражда идеята за спортно бягане с кауза. Събитието представлява любителско бягане със състезателен характер с две различни дистанции – 3 км и 12 км. Трасетата обхващат стопанска земя между селата Радуловци и Братушково, както и част от пътната инфраструктура на село Братушково.

Организаторите обещават допълнителни дейности, разкриващи потенциала на района. Събитието получава огромна подкрепа като сред заставащите зад каузата е и  международно признатия ни атлет Кирил Николов-Дизела. 

ВИЖТЕ:Дизела: Обиколка на Витоша за под 8 часа?

За участие в събитието е необходимо да се регистрате онлайн като формулярът е отворен за регистрация до 2-ри октомври. Таксата за участие е с благотворителен характер и събраните средства ще бъдат използвани за каузата.

Повече информация за събитието може да откриете в официалната страница на събитието във Фейсбук или на официалния сайт на организаторите. 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.