„По стъпките на Алеко с приятел“ обединява ентусиасти в едно състезание с кауза

Състезанието ще се проведе на 3-ти октомври.

0


Дата на събитието: 03.10.2020

Сподели

Shares

 

Снимка: postupkitenaaleko.com

На 3-ти октомври /събота/ ще се проведе единствено по рода си отборно планинско състезание със социална кауза, базирано на реална история – „По пътя на Алеко с приятел“. Формата е посветен на първото изкачване на Черни връх, през 1889 г. от Алеко Константинов съвместно с Никола Тантилов.

Ентусиастите ще имат възможност да избират между две трасета с различна дължина, за да достигнат до Черни връх. Дългото трасе стартира от село Железница (кв. Царева махала, обръщалото на атобус 69, срещу разклона за с. Плана), през Черни връх и завършва в село Владая като общата му дължина е 28 км. Късото започва от село Владая, през х. Панчо Томов и завършва отново във Владая с дължина 11 км.

ВИЖТЕ: Приключението “По стъпките на Алеко с приятел”

Снимка: postupkitenaaleko.com

Участие във формата могат да вземат всички лица над 18 г.,като единственото условие е да създадат „състезателна единица“, състояща се от минимум двама души в отбор и максимум 10 и да изберат в коя категория искат да се състезават – „семейство“, „приятели“, „колеги“.

Контролното време при дългото трасе е 9 часа, а при късото – 5. За крайно състезателно време се счита времето на финиширане на последния състезател от отбора. При невъзможност за завършване на един или повече състезатели, то отборът отпада от крайното класиране.

Снимка: postupkitenaaleko.com

Всички участници в състезанието трябва да се запишат използвайки онлайн платформата за регистрация спрямо дистанцията и категорията, в която участват като за успешно регистрирани се считат тези отбори, заплатили състезателна такса в срок до 19-ти септември. Участници от един и същ отбор могат да се регистрират само на една от дистанциите или категориите.

Състезанието е с благотворителна насоченост като 10% приходите от събитието ще бъдат дарени за каузата  “Да направим един различен ден за хората в неравностойно положение”.

За повече информация за събитието може да откриете в официалната страница на събитието в Фейсбук, както и в сайта на организаторите.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.