H.M.S.U. @ Spirit of Burgas

0
 

Сподели

Shares

HMSU

По-малко от седмица остава до тазгодишното издание на фестивала Spirit of Burgas, в който традиционно има силно участие на дръм енд бейс артисти. И тази година H.M.S.U са подготвили взривяващ лайн-ъп за втората фестивална вечер (13ти август), когато на главната сцена ще излязат Shy FX – един от пионерите, развили и променили джънгъл/дръм енд бейс музиката и популярният майстор на микрофона Stamina MC. От българска страна, редом със световните дръм енд бейс величия, ще се изявят добре познатите Konspirator /H.M.S.U/ б2б Mocks /HMSU, T-Free, Close 2 Death/, Exo / Mirizma, H.M.S.U/ и Ogonek /H.M.S.U., Metafiziq/.

Konspirator

Konspirator /Мартин Попов/ е едно от най-утвърдилите се имена на родната дръм енд бейс сцена. Сетовете му – приятна смесица от тежки бас линии, мелодични рага вокали и разчупени бийтове, придружени с лайв скречове и фънки елементи – разкриват необятното разнообразие на този тип музика. Представена по подобаващ начин, тя му носи все по-голяма популярност не само сред българската, но и сред балканската публика като цяло. Мартин е основен двигател на дръм енд бейс движението в България. Не просто дръм енд бейс ди джей, той е и главния заподозрян за организирането на десетки дръм енд бейс събития в нашата държава.  Не веднъж е демонстрирал изключителната си далновидност по отношение на музикалните тенденции в жанра, а на стотиците събития в които е участвал е бил редом до почти всички големи артисти в дръм енд бейс музиката.

Mocks

Mocks /Димо Пангелов/ е най-свежото попълнение сред артистите на H.M.S.U. За кратко Димо успява да се наложи като успешен ди джей на българската дръм енд бейс сцена и да събере завидна популярност. В последно време Mocks работи усилено и по създаването на своя собствена продукция.Повлиян от старият олд скуул хип-хоп и фънк, Mocks представя като част от своя сет уникални скречове, които се превръщат бързо в част от концепцията му за изпълнения на живо. Стилът му може да се определи като прав, раздвижен олд скуул дръм енд бейс. До момента Mocks е единственият ди джей в България, който построява сетовете си от 99% стари, класически тракове, но едва ли ще разпознаете някой от тях.

EХo

Технократ-меломан, EXo /Георги Пенков/ е забъркан в турболентния клубен ъндърграунд вече повече от 10 години. Своеобразен посланик на дъбстеп вълната в България от 2006 до днес, един от организаторите на HMSU партита и основател на лейбъла MIRIZMA, той се чувства уверен в целия спектър на електронната музика.Някои са имали щастието да слушат Георги и в импровизации на живо с джембе, тарамбука и дори бийтбокс. Неоспоримо е увлечението му към неравноделните ритмични конструкции – музикални форми, които улавя с лекота и пресъздава на живо. ЕХо е познат като далновиден селектор и пионер на нови музикални течения. В послено време разкрива и интересът си към футуристичните превъплъщения на модерния дръм енд бейс, откривайки неочакваните хоризонти на дръмстеп, айдием и аутономик.

Ogonek

Валери Шолевски е познат на Българската drum and bass сцена като Ogonek от 2000, а стартира своите електронни проекти през 1997. Тогава участва в създаването на лейбъла (Porno BPM) съвместно с артистите Kei, Sub и KiNK (който в момента е един от най-издаваните артисти в лейбъла на Josh Wink – Ovum). По-къснo през 2002 реализира пет дръм енд бас и айдием албума съвместно с Иван Шопов – COOH.Междувремено Валери става част и от HMSU – най-голямото underground музикално движение в страната. Следват множество реализирани парчета и изяви както в България, така и във Франция, Германия, Чехия, Испания, Холандия, Полша, Словакия, Румъния, Унгария и др.През 2008 заедно с dj Mad Twist, Ogonek създава Мetafiziq Recordings – лейбъл който намира добър отзвук на световната drum and bass сцена начело с артисти като Dub Elements & Venganza (Испания), Gancher & Ruin, CVI (Русия), Digital Soul, Kigami (България), Nico Sica (Франция), Block Dodger (Англия), Kaiza (Германия) и др.

През последните три години от провеждането на фестивала, участието на H.M.S.U. се превърна в повече от традиция. Организацията, доказала се, като институция на локалната дръм енд бейс сцена успя да превърне всяко едно от предишните си участия в същинска еуфория за българските меломани. Не случайно Andy C обяви миналогодишното си участието в Бургас за „Най-Доброто Събитие на 2010“ при представянето му в класацията за топ 100 DJ. Артисти като Pendulum, LTJ Bukem и Subfocus доказаха, че са повече от подходящо допълнение на всяка една звезда от световна величина и препълваха плажа по време на всички издания на фестивалa.

MaxBASS at Spirit of Burgas

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.