Европейската седмица на спорта стартира за шеста поредна година в България между 23-30 септември

#BeActive - бъди активен всеки ден, всеки, навсякъде спортува!

0


Дата на събитието: 30.09.2020

Сподели

Shares

 

Между 23-30 септември 2020 г. стартира #BeActive  Европейската седмица на спорта, инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на Европейския съюз. Национален координатор за България е Министерството на младежта и спорта, което изпълнява проекта за организацията на събитието на национално ниво, съфинансиран по Програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

Списание 360 е координатор партньори, благодарение на което ви очакват няколко допълнителни изненади!

През 2020 г. за шести пореден път в България ще бъде отбелязана Европейската
седмица на спорта с различни спортни събития и прояви под мотото „Бъди активен всеки ден, всеки навсякъде спортува“.

Тази година, в периода 23-30 септември 2020 г. в София и други градове на страната, Министерството на младежта и спорта организира различни спортни инициативи и събития за насърчаване на активното спортуване, подобряван на физическата активност на населението и популяризиране на здравословното хранене.

Акценти от програмата на Европейската седмица на спорта

– 14-28 септември – Открита изложба в пространството пред НДК на най-вълнуващите моменти от миналогодишното издание на #BeActive Европейска седмица на спорта.

– 23 септември, 18.30 ч. – Официално откриване в Княжевската градина на
Европейската седмица на спорта в партньорство с Urban week. Фокусът на програмата
ще бъдат екстремни спортове, които могат да се практикуват на открито в градска среда.

– 24 септември, 18:00 ч. – CrossFit тренировка с Pulse Fitness&Spa в зала „Асикс Арена“

24-25 септември, 11.00 – 19.00 ч. – #BeActive Спортен панаир в зала „Асикс Арена“. Отворени тренировки и демонстрации от Pulse Fitness&Spa. В дните на панаира спортни федерации и клубове ще представят дейността си по атрактивен начин чрез спортни игри и демонстрации. Спортният панаир се провежда за втора поредна година и има за цел да предизвика интереса на децата към спорта, като на място им се предоставя възможност да наблюдават и участват в спортни игри.

– 25 септември – #BeActive School Европейски ден на спорта в училище в партньорство със Сдружение BG Бъди активен. В зала „Асикс Арена“ от 17:30 ч. – Body & Abs тренировки с Pulse Fitness&Spa.

26 септември, 15.00 – 21.30 ч. – В пространството пред НДК – #BeActive Спортно селище ще предложи много активности, включително маратон със скоростно изкачване на стълбите на НДК, изкачване на фасадата на НДК, слаклайн парк Modis & Win4Youth с награди, спортно ориентиране, скейтборд със зона Boardshop, привързани полети с балон, велосипедни забавления с Drag, демонстрации и открити тренировки с Fitfest, зона Pulse Fitness, в която ще се проведат демонстрации по зумба от 17:30 ч. и функционална тренировка от 18:30 ч. В спортното селище федерации и клубове ще представят дейността си чрез демонстрации и информационни материали. Всички желаещи ще могат да вземат участие в техните мероприятия.  Събитието ще продължи с #BeActiveNight с програма на сцена с участието на посланиците на Европейската седмица на спорта, спортисти и музикална програма. Водещ – Митко Павлов.

– 27-28 септември, 10:00 ч. – 27,5 часа – Здрав дух, здраво тяло с Краси Георгиев! На стадион “Раковски”, популярният ултрамаратонец ще дърпа кола в продължение на 27,5 часа – половината от времето на неговото 55-часово предизвикателство.

Всеки който иска може да се включи и да изпита себе си като направи същото на паралелно създадено за целта трасе. По същото време ще бъдат представени различни интересни видове спорт и активности, а желаещите ще имат възможност да се включат и запознаят с тях. Всичко това е с благотворителна кауза.

27 септември, 11.00 – 13.00 ч. – #BeActive Спорт на открито с изявени спортисти, посланици на Европейската седмица на спорта, настоящи и от изминалите години, ще проведат тренировка и подходящи спортни занимания с деца и младежи на открито.

28 септември – Ден на отворените врати във фитнес центровете в София и страната. Инициативата се реализира в партньорство с компания „Benefit Systems“, управляваща програмата MultiSport.

Минералната вода по време на събитето е осигурена от „Девин“ ЕАД.

В програмата на Седмицата ще бъдат включени разнообразни прояви със спортна насоченост. В тях, освен Краси Георгиев, участие ще вземат и други популярни личности и изявени български спортисти:

Миглена Селишка (борба) (Европейска шампионка по борба до 50 килограма през 2020), Боряна Калейн (художествена гимнастика) (4-то място на Световното първенство в Баку през 2019), Анасмбъл Ерика Зафирова, Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова (художествена гимнастика), Йоана Илиева (фехтовка) (Европейска шампионка на сабя при жените до 20 години през 2020), Ивайло Иванов (джудо) (Сребърен медалист от Европейските игри в Минск (2019) и световен шампион за военни от първенството на планетата в Китай 2019) Ивет Горанова (карате) (Световна шампионка в олимпийската категория до 55 килограма „Кумите“ на първенството на планетата в Мадрид и златна медалистка от Европейските игри в Минск през 2019), Станимира Петрова (Световна – 2014 г. и европейска – 2016 г. шампионка по бокс в категория до 54 кг. ) и др.

Организирането на всички събития от Европейската седмица на спорта ще бъде съобразено с изискванията и разпоредбите на Министерството на здравеопазването и препоръките на Европейската комисия за провеждане на публични прояви в условията на променяща се епидемиологична обстановка в резултат на разпространението на COVID-19.

Европейската седмица на спорта се реализира в партньорство с:

Министерството на образованието
Столична община
Фондация „София – европейска столица на спорта“
Български червен кръст
Национална спортна академия „Васил Левски“
Държавна агенция за закрила на детето
Национален център по обществено здраве и анализи към Министерството на
здравеопазването
„Метрополитен“ ЕАД
Минерална вода „Девин“
Modis/Win4Youth
Компания „Benefit Systems“
Boardshop
Fitfest
Фитнес центрове Pulse
Веломания
Списание 360

Повече информация можете да откриете на официалната Фейсбук страница на събитието.

Публикувахте от Европейска седмица на спорта в Вторник, 28 януари 2020 г.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.