“Дунав Ултра: Следвай реката 2020” събира най-добрите колоездачи в 732 километрово предизвикателство

Надпреварата ще се състои на 1-ви септември във Видин

0
 

Сподели

Shares

 

Последният ден на август, град Видин събира над 100 участника – колоездачи и подкрепящи екипи от България и Румъния, за да изминат успешно най-дългия туристически веломаршрут в България –730-километровия Дунав Ултра. Сред тях е и 72-годишен ветеран-колоездач от Варна.

Началото на прехода ще бъде дадено на 1.08  във Видин. Всички участници ще се придвижват по маршрута с индивидуален план и за свободно избран период от време, като целта е достигане на крайната точка –  с. Дуранкулак, обл. Шабла.

Всички колоездачи получават предварително т.нар. „Дунав Ултра – Кутия за приключение“. При записването си, участниците в прехода имат възможност да се регистрират в три категории: индивидуално, екип от 2-ма или 4-ма колоездачи. Всеки индивидуален участник или екип може да планирана и заяви продължителността на прехода – до 48 часа, до 3 дни, до 5 дни, до 7 дни и повече от 7 дни.

Изненадата е 72-годишният ветеран Петър Димитров от Варна, ще изминава всеки ден по над 100 километра, за да се вмести в 7-дневния график.

ВИЖТЕ: Дунав Ултра – чудовищното предизвикателство

“Дунав Ултра: Следвай реката 2020” е седмо поред издание и промо-събитие, чиято кауза е да популяризира най-дългия туристически веломаршрут в страната Дунав Ултра, заедно с над 100 населени места през/покрай които преминава той.

По време на регистрацията на участниците във Видин ще бъде представено и новото туристическо издание „Карта-пътеводител Дунав Ултра 2020“ –  печатна книжка вдъхновена от дейността на изследователя на Дунавска България, Феликс Каниц. „Пътеводителят“ съдържа полезна туристическа информация за региона по поречието на Дунав през Добруджа до Черно море. Интересни графики препращат към дейността на Каниц в нашата страна през 19-ти век.

Очаква се тура да премине при голям интерес както за колоездачите, така и за местните. Специалните места, които ще посетят колоездачите са: крепостта „Баба Вида“ във Видин, бирената фабрика в Лом, площад „Дико Илиев“ в Оряхово, античния град Улпия Ескус в с. Гиген, чешмата „Елия“ в Никопол, крепостта „Димум“ в Белене, римския легионен лагер Нове в Свищов, паметникът на Филип Тотю в Две могили, фонтанът „Момчето с хидрата“ в Русе, архитектурният резерват „Рибарска махала“ в Тутракан, археологическия комплекс „Дуросторум-Дръстър“ в Силистра и крайната точка на маршрута –  с. Дуранкулак, Черно море.

ВИЖТЕ: Борис Бегъмов за Дунав Ултра

Наскоро създателят на  „Дунав Ултра“ Борис Бегъмов обяви, че целта на екипа, който работи по разработването на идеята е до 3 години веломаршрутът „Дунав Ултра“ да се превърне в най-популярен туристически веломаршрут на Балканите.

Всичко най-интересно по време на събитието можете да следите в официалната страница на събитието във Фейсбук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.