Нов къмпинг прочит: В Белгия конструираха палатки по дърветата

Проектът е наистина впечатляващ!

0
 

Сподели

Shares
Снимка: flickr

Въпреки че това лято е много различно от всички останали, всички се опитваме да го изживеем по-най добрия начин. Във времена на социално дистанциране, все повече имаме нужда да се уединим сред природата, търсейки вариант да си прекараме наистина добре. Къмпингите са сред любимите ни местенца за пълноценно прекарване на горещите дни, а креативността в тях не спира да ни очарова като например социално отдалечени дървени палатки по дърветата под формата на дъждовна капка.

Ако имате път към Белгия това лято, то задължително си починете в къмпинга в гората, който ще ви предложи неповторимо преживяване сред природата във висящите дървени палатки, закачени буквално по дърветата.

Снимка: flickr

Шатрите с формата на дъждовна капка за първи път са проектирани през 90-те години на миналия век от холандски дизайнер Dré Wapenaar в подкрепа на екологичните активисти, които се стремят да спрат изсичането на дървета.  Понастоящем тези палатки висят в гора, разположена в Борглун, Белгия.

Снимка: flickr

Всяка от причудливи палатки е оборудвана с легло, пейка, склад, прозорци и стълба, за да се качвате и слизате удобно от тях.

„Палатките са изцяло резервирани месеци преди летния сезон всяка година, но през 2020 г. забелязвам, че хората имат интерес да остават в тях за по-дълго време. Вярвам, че това е поради мерките на правителствата за пътуване във всяка страна. Сякаш хората започнаха да търсят алтернативи, за да останат някъде и да се изолират за дълго. “, казва ръководителят на туризма в източния град Борглун, Катриен Хюби.

Снимка: borgloon.be

Дизайнерът на интересния проект има още няколко подобни палатки в белгийския град Борнем, близо до Антверпен, в парка на скулптури в САЩ, и в къмпинг в Холандия.

ВИЖТЕ: 15 причини да изберете палатката пред хотела

„Палатките ми са твърде скъпи за производство. Трябваше да ги проектирам по различен начин, ако исках да продавам много от тях… Не съм добър продуктов дизайнер, аз съм художник “, споделя дизайнерът Wapenaar пред Ройтерс.

Нощувката в една от тези палатки е около 80 долара.

Снимка: flickr

ВИЖТЕ:Палатка, с която плаваш

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.