Жените, поставили световен рекорд за най-бързо обикаляне на земното кълбо с тандемен велосипед

Колоездачките завършват приключението си за феноменалните 263 дни

0
 

Сподели

Shares

 

Снимка: Guinness Book of World Records

Всяко голямо пътешествие започва с една единствена крачка или с…тандемен велосипед. Кат Диксън и Раз Мардсън доказват, че когато искаш много да видиш света, в който живееш, чупиш рекорди, а възрастта няма никакво значение.

В края на юни месец 2019, 54-годишната Диксън и 55-годишната ѝ приятелка Мардсън се отправят на околосветско пътешествие от Оксфорд с тандемен велосипед. Приключението им завършва 263 по-късно, в началото на март 2020 и се превръща в новия световен рекорд за най-бързо обикаляне на земното кълбо, оставяйки назад постижението на колоездачите Едуард Колиер и Луи Пол Снелгроул от май 2019, които обиколиха света в тандем за 281 дни.

ВИЖТЕ: Преди 20 години двама италианци прекосяват Атлантическия океан с… кола

Двете изминават 29 391 км за точно 263 дни, осем часа и седем минути по маршрут, включващ 25 държави. Започвайки от Обединеното кралство, към Франция, Монако, Италия, Словения, Хърватия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания, Северна Македония, Гърция, Турция, Грузия, Индия, Мианмар, Тайланд, Малайзия, Сингапур, Австралия, Нова Зеландия, САЩ, Мексико, Мароко, Испания, Гибралтар и обратно до Великобритания.

Снимка: Guinness Book of World Records

По време на пътуването си, колоездачките се  сблъскват с мусоните в Азия, пожарите в Австралия, стават свидетели на политически размирици и минават през горещата вълна в Европа, през която температурите се повишиха до 37.2 градуса ,а малко преди да се наложи карантината в цял свят, успяват да се качат на един от последните фериботи до Великобритания, за да се приберат благополучно у дома.

„Преживяването беше невероятно и със сигурност не липсваха предизвикателства- най-вече състезанието с времето,когато разбрахме, че границите се затварят,поради пандемията от коронавирус.“

Диксън, адвокат от Йоркшир, и Марсдън, консултант в университетските болници в Оксфорд, са събрали над 40 000 паунда за благотворителност по време на пътуването си.

ВИЖТЕ: Най-ексцентричните приключенски рекорди, попаднали в Книгата на Гинес

„Поставянето на световния рекорд наистина беше приключението от един живот и се надяваме, че ще вдъхнови другите да повярват, че всичко е възможно, ако следвате мечтите си.“, споделят двете жени.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.