Започна 720-километровият пробег на ултрамаратонеца Владимир Ставрев

Маршрутът Дунав Ултра е сериозно предизвикателство!

0
 

Сподели

Shares

 

Тази сутрин в 3:30 ч. от видинското село Куделин, ултрамаратонецът Владимир Ставрев тръгна за 721 километров пробег по маршрута Дунав Ултра. Целта на атлета е да достигне най-североизточното населено място на България и крайна точка на маршрута – село Дуранкулак.

Видимо спокоен и в добра форма, Влади се отправи към целта си, а група местни жители на селото се бяха събрали на старта, за да подкрепят Ставрев заедно с екипа му.

Благодарение на GPS предавателя, който атлетът носи в себе си вече можем да следим движението му наживо. 

В други градове и села също се готвят да го посрещнат и да помогнат с всички средства за успеха на неговата кауза, а именно да популяризира маршрута и общо над 100 населени места — български села и градове, през или покрай, които минава. 

Владимир Ставрев е на 39 години, от град Попово. В момента е един от най-подготвените ултрамаратонци на България. Има бакалавърска степен по философия от Софийски Университет „Св. Климент Охридски“, където към момента следва магистратура със специалност в областта на педагогиката. През последните години натрупа успехи в различни състезания на дълги дистанции в страната и чужбина. За него предизвикателството да пробяга успешно маршрута „Дунав Ултра“ не е с цел да поставя рекорди, а да го популяризира, заедно с населените места, български села и градове, през или покрай които преминава маршрута.

“Дунав Ултра” е най-дългият туристически велосипеден маршрут в България – близо 730 км по поречието на р. Дунав, през Добруджа до Черно море. Маршрутът е носител на наградата Иновация на годината в Туризма, в годишните награди на Министерство на Туризма. Популярността на маршрута нараства през годините – стартирал през 2014 г. като идея за лично предизвикателство на трима приятели-колоездачи, днес към него е наличен международен интерес, с реален потенциал да се превърне в един от най-популярните туристически  маршрути на Балканите.

Всичко най-интересно по време на пробега, движението на атлета на живо и ежедневно актуализиращи се снимки от събитието можете да откриете на сайта на формата. 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.