Инициативата „За хижите и хората“: Развийте планинарските си уменията и се забавлявайте с различни предизвикателства!

Хижа "Ловна" кани любителите на планината на един незабравим образователен уикенд, между 14 и 16 август

0


Дата на събитието: 16.08.2020

Сподели

Shares

 

Сгушена в полите на Рила, в прекрасна борова гора, се намира една от най-гостоприемните хижи у нас – „Ловна“. Разположена е в местността Горелото, над левия бряг на река Джерман, масивната едноетажна сграда предлага на гостите си невероятно изживяване сред природата и всичко необходимо за спокойна и пълноценна почивка.

Хижа „Ловна“ винаги е била на хората, на тези, които обичат алтернативния начин на живот, привързаните към планината и търсещи уединение. Именно това е причината любимата „Ловна“ да организира кампанията „За Хижите и Хората“, която всички любители на природата направиха реалност.

В знак на благодарност за помощта и в продължение на каузата, хижата, кани своите приятели на един агустовски горски уикенд, в който ще ги запознае с тайните на планината.
Хижа Ловна
Снимка: Фейсбук страница на хижа Ловна
На 14, 15 и 16 август всеки, който се чувства свързан с горския начин на живот, ще има възможност да научи повече за него. Ще може да присъствате на публични беседи на тема  „Как да се подговтим с лична екипировка за планината“, „Съвети за подбор на палатка, как да изберем подходящо място и да разпънем нашата палатка“, „Първа долекарска помощ в планината“ , „Оцеляване в планината“, „Запознаване с билките в нашата местност и как могат да ни бъдат полезни“.
Организаторите са ни подготвили също кино прожекции под звездите на тематични филми, спортни активности сред които сутрешни йога практики, силови тренировки, нощен преход до 7-те Рилски езера с планински водач, ориентиране в планината и много други изненади.
Вечерите ще са идилично фантастични с вкусни гозби, лагерен огън и музика.
Желаещите да помогнат на домакините ще могат да се включат в нацепването на дърва и почистване на района.
Всички средства събрани по време на събитието ще бъдат вложени за подобрението на хижата като един от най-скорошните планове е да се изгради нова отоплителна система за цялата хижа и бунгалата към нея. Стойността на целия проект ще бъде публикуван в страницата във Фейсбуук на хижата съвсем скоро.
Местата за събитието са ограничени, така че ако искате да прекарате един невероятен уикенд сред природата на любимо място, побързайте да се запишете!
Повече информация за кампанията „За хижите и хората“, както и за резервация, посетете страницата на събитието във Фейсбук. 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.