„Wings for Your Dreams“: Red Bull атлетът Тихомир Иванов замести отменената Олимпиада с премиера на уинкален видео проект

Четири минути, разказващи как се преодолява отменято на Олимпиада 2020 и какво е да тренираш по време на пандемия

0


Дата на събитието: 31.07.2020

Сподели

Shares
Кадър: Ivaylo Donchev/Red Bull Content Pool

Wings for Your Dreams е нов видео проект на Red Bull атлета Тихомир Иванов, в изпълнение на продуцентска къща Beardfrost Productions.

Затварянето на стадионите, отмяната на олимпийските игри и масовата паника не можаха да сломят духа на младата надежда за медал в Токио. На 31-ви юли в 09:15 ч. сутринта ще може да гледате Тихомир, вместо в квалификациите за скок на височина на олимпийския стадион, в 4-минутна видео продукция заснета в Стара Загора, която ще бъде излъчена на IGTV @redbullbulgaraia, както и в редица онлайн и телевизионни канали.

„Когато разбрах за отмяната на олимпиадата наистина бях малко демотивиран, но това продължи само 2-3 дни.“, казва Тихомир.

С отмяната на най-легендарното спортно събитие започват и въпросите как се справят атлетите с пандемията, как тренират, когато стадионите са затворени, и как преодолявт новата обстановка.

Кадър: Ivaylo Donchev/Red Bull Content Pool

Тогава се заражда идеята за „Wings for Your Dreams“.

„Искахме да направим нещо интересно с моята дисциплина, а именно скок височина. Да покажем, че каквито и да са обстоятелствата, винаги е важно да гледаме напред и да извличаме позитивното от всяка ситуация. Да направим самия скок интересен за зрителя, не е лесна задача, но пък смятам, се справихме добре.“

Кадър: Ivaylo Donchev/Red Bull Content Pool

Близо 4-минутната видео продукция акцентира „изцяло върху силата на личността, желанието и умението да практикуваш, това което обичаш независимо от обстоятелствата.“, споделя екипът на Beardfrost.

Видеото представя „тренировката“ на Тихомир по хумористичен начин, в който целият град се превръща в тренировъчна площадка, когато стадионът е затворен.

Исках да заснемем видеото в Стара Загора, защото е много красив град с преспектива за млади хора. Не случайно избрах да живея тук, като по този начин искам да покажа колко много ми е харесал самият град.“

ВИЖТЕ ОЩЕ: С бодра крачка: 5 трекинг маршрута, около Стара Загора

Кадър: Ivaylo Donchev/Red Bull Content Pool

Макар и забавно, екипът коментира, че „определено мъкненето на огромния дюшек, върху който Тишо се приземява беше истински мъчително“.

За младия атлет „най-забавно беше самото местене на дюшека и се радвам, че всички взимаха участие. По груби сметки, аз и екипът го свалихме и качихме обратно в камиона около 30-35 пъти.“

Кадър: Ivaylo Donchev/Red Bull Content Pool

Премиерата на видеото може да гледате на 31 юли от 09:15 ч. в Instagram профила на redbullbulgaria или в Youtube канала на Beardfrost Productions.

 

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.