Три упражнения, които ще ви подготвят за следващия ви преход

Здрав преход със здраво тяло!

0
 

Сподели

Shares
Снимка: wisegeek.com

Преходите не са шега работа и изобщо не трябва да подценявате предварителната подготовка, с която трябва да се захванете поне 4-6 седмици преди същинското приключение. Майк Геомети, който е треньор по подготовка на туристи в Сан Франциско, предлага три прости упражнения, с които ще развиете своята мускулатура и ще намалите риска от травми до минимум.

Вкарването на тялото в спортна  форма, предотвратява рискът от наранявания, докато сте на преход. Добра предварителна подготовка ще имате повече време да се наслаждавате на прехода си, вместо да се се оплаквате от болките в краката.„, смята Майк.

Основните точки в човешкото тяло, на които трябва да наблегнете са сърцето, мускулатурата и торса. Започнете тренировките 3 до 6 седмици преди първия ви преход.

ВИЖТЕ: Видео: Упражнения за катерачи

Кардио

Интензивната кардио тренировка е начинът, по който да изградите устойчивост към парещата болка в гърдите при дишане. Може да практикувате кардио на бягащата пътека у дома или в залата. Направете загрявка от 10 минути, след което сменяйте темпото с по-високо на всеки 5 минути. След като качите 3-4 нива, свалете интензитета до първоначалното темпо. Ако си мислите, че това е лесно, се опитайте да увеличавате темпото си на всяка минута.

Снимка: lanzaroteesd.com

Подсилване на торса

„Силно ядро“ – това ще ви предпази от болки в мускулите на гърба при преходи. От позиция за лицеви упори, застанете на лакти в поза планк, след което вдигнете нагоре таза си, за да стегнете коремните мускули и се опитайте да вдишате и издишате в тази поза 15 пъти. Снижете тялото си до пода, вдигнете ръцете и краката си във въздуха в поза „Пеперуда“ и отново вдишайте и издишайте 15 пъти. Повторете упражнението поне 4-5 пъти.

За да разтегнете достъчно своите тазови мускули, заемете седнала позиция с отворени напред крака и се опитайте да достигнете пръстите на краката си.

Защо отброяването на дишането е най-важно? 

„Когато правим упражнения, задържаме несъзнателно дъха си, но отброяването на вдишванията, спомага за регулираното поемане на въздух.“

По-здрава мускулатура на краката

Това упражнение ще ви помогне да изградите повече устойчивост и здравина на мускулите, за не стигате до травми и увреждания.

Застанете плътно с гръб към стената и опрете раменете и плешките си към стената. Направете 20 клякания в тази позиция. И на последното клякане се опитайте да се задържите в клекнала поза, докато мускулите ви не откажат. След това задръжте в тази поза още пет вдишвания, за да може да разтегнете максимално мускулите на краката си, стоейки на пръсти.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.