Три упражнения, които ще ви подготвят за следващия ви преход

Здрав преход със здраво тяло!

 
0

Сподели

0Shares
0 0
Снимка: wisegeek.com

Преходите не са шега работа и изобщо не трябва да подценявате предварителната подготовка, с която трябва да се захванете поне 4-6 седмици преди същинското приключение. Майк Геомети, който е треньор по подготовка на туристи в Сан Франциско, предлага три прости упражнения, с които ще развиете своята мускулатура и ще намалите риска от травми до минимум.

Вкарването на тялото в спортна  форма, предотвратява рискът от наранявания, докато сте на преход. Добра предварителна подготовка ще имате повече време да се наслаждавате на прехода си, вместо да се се оплаквате от болките в краката.“, смята Майк.

Основните точки в човешкото тяло, на които трябва да наблегнете са сърцето, мускулатурата и торса. Започнете тренировките 3 до 6 седмици преди първия ви преход.

ВИЖТЕ: Видео: Упражнения за катерачи

Кардио

Интензивната кардио тренировка е начинът, по който да изградите устойчивост към парещата болка в гърдите при дишане. Може да практикувате кардио на бягащата пътека у дома или в залата. Направете загрявка от 10 минути, след което сменяйте темпото с по-високо на всеки 5 минути. След като качите 3-4 нива, свалете интензитета до първоначалното темпо. Ако си мислите, че това е лесно, се опитайте да увеличавате темпото си на всяка минута.

Снимка: lanzaroteesd.com

Подсилване на торса

“Силно ядро” – това ще ви предпази от болки в мускулите на гърба при преходи. От позиция за лицеви упори, застанете на лакти в поза планк, след което вдигнете нагоре таза си, за да стегнете коремните мускули и се опитайте да вдишате и издишате в тази поза 15 пъти. Снижете тялото си до пода, вдигнете ръцете и краката си във въздуха в поза “Пеперуда” и отново вдишайте и издишайте 15 пъти. Повторете упражнението поне 4-5 пъти.

За да разтегнете достъчно своите тазови мускули, заемете седнала позиция с отворени напред крака и се опитайте да достигнете пръстите на краката си.

Защо отброяването на дишането е най-важно? 

“Когато правим упражнения, задържаме несъзнателно дъха си, но отброяването на вдишванията, спомага за регулираното поемане на въздух.”

По-здрава мускулатура на краката

Това упражнение ще ви помогне да изградите повече устойчивост и здравина на мускулите, за не стигате до травми и увреждания.

Застанете плътно с гръб към стената и опрете раменете и плешките си към стената. Направете 20 клякания в тази позиция. И на последното клякане се опитайте да се задържите в клекнала поза, докато мускулите ви не откажат. След това задръжте в тази поза още пет вдишвания, за да може да разтегнете максимално мускулите на краката си, стоейки на пръсти.

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.