Над 30 000 километра с кауза изминаха ентусиастите в бегачен клуб #RUNovator за месец

Инициативата на Краси Георгиев, Иван Димов и Тийноватор набира средства за създаване на повече стартъп клубове в училищата

0
 

Сподели

Shares

350 ентусиасти се включиха в предизвикателството на ултрамаратонеца и съосновател на Chair Up Краси Георгиев, социалния предприемач и основател на фондация Сингъл Степ Иван Димов и програмата за насърчаване на стартъп културата в българските училища Тийноватор. Виртуалният бегачески клуб с кауза – #RUNovator, в който се включиха бегачи от цялата страна, събра над 30 000 километра в рамките на месец. Целта на организаторите е да наберат дарение, равно на избяганите километри. 

Краси и Иван, заедно с екипа на Тийноватор, създадоха виртуалния бегачески клуб в приложението Strava – #RUNovator тук: https://www.strava.com/clubs/runovator на 10 юни, като предизвикваха участниците в стартъп клубовете на Тийноватор, както и тийнейджъри и всички почитатели на бягането да се включат в едномесечното приключение. Двамата бягаха по 10 километра на ден за каузата, а всеки участник се включи според възможностите си. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Краси Георгиев беше специален гост на маратона Garmin Pancharevo Run 2020

#RUNovator доказа, че заедно можем да постигнем много. Предстои третата година на Тийноватор и се надяваме с нея да постигнем успеха на първите две години – стотици тийнейджъри досега са се възползвали от невероятната възможност, която дава програмата – работа с ментори с успешни бизнеси, придобиване на нови умения, които надграждат програмата в училище и представяне на идеи пред жури от инвеститори. Тийноватор дава хоризонт на учениците, на които им предстои да завършат и да намерят посока след училище”, казва Светлана Савова – проектен ръководител на Тийноватор. “Благодарни сме на всички партньори и приятели, които ни помагат това да се случва.”

На 19 юни завърши официално втората година на Тийноватор, като бяха презентирани 12 стартъп идеи, а първото място отиде при вече успешно работещия EduBots, на учениците от Софийската математическа гимназия, Немската езикова гимназия и Националната природо математическа гимназия, който предлага комплекти и обучителни видеа по роботика. 

Индивидуалните дарения за каузата в предизвикателството #RUNovator се набират на DMS 17 777 с текст RUN или на www.teenovator.bg/дарения/. Даренията са в подкрепа на каузата на Тийноватор – да разпространява стартъп културата сред младежи в цялата страна, да обучава в предприемачество и да прави директна връзка между успешни представители на бизнеса и учениците. 

Вижте видеото на Иван Димов и Краси Георгиев след успешния финал на #RUNovator:

https://www.facebook.com/teenovatorbg/videos/223102532109598/

 

За Тийноватор

Тийноватор се реализира пилотно в България от началото на учебната 2018-2019, когато в програмата участваха 4 столични училища. За 2019-2020 Тийноватор вече е в 17 училища в три града – София, Варна и Враца. Проектът е фокусиран върху стимулиране на креативното мислене на учениците и върху развиване на предприемаческите им умения. Ментори предприемачи от стартиращи и развити компании в България и с опит в различни сфери, помагат на ученици в 10. и 11. клас да открият страстта си и да я превърнат в печеливш стартъп проект. За изминалата учебна година в програмата са включени 34 ментори. Методиката на обучение на Тийноватор е разработена на базата на успешни практики от Станфордския университет. Програмата се прилага в девет държави на три континента, а България е част от нея от учебната 2018-2019 г. 

Тийноватор се реализира с подкрепата на Българския Център по Предприемачество (BEC). Фондация Америка за България подпомага клубовете в двете училища във Враца. Партньор на Тийноватор за учебната 2019-2020 г. е и UniCredit Bulbank.

#Предизвикателство1000

През януари 2020 Краси Георгиев и Иван Димов, които са отдадени почитатели на спорта, успешно мотивираха стотици участници да се включат в инициативата #Предизвикателство1000, в която всеки ден участниците изпълняваха по 1000 повторения от различни упражнения в продължение на един месец. Инициативата се радваше на огромна популярност и това мотивира двамата да продължат с предизвикателствата.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.