Божидар Антонов изкачи последователно върховете Ботев, Мусала и Вихрен за 26 часа и 6 минути

Рекордьорът по изминаване на маршрута Ком-Емине с още едно впечатляващо постижение!

2
 

Сподели

Shares

 

Божидар Антонов
Снимка: Владислав Терзийски

Ултрамаратонецът Божидар Антонов, който е рекордьор в изминаването на 600-те километра от връх Ком до нос Емине, отново успя да предизвика възхищение с новото си постижение – последователно изкачване на най-високите върхове в Стара планина, Рила и Пирин. На 2.07 Антонов успя да завърши предизвикателството си за 26 часа и 6 минути като в моментите, в които не бяга разчита на шосеен велосипед.

Ултрамаратонецът започва изпитанието си в 13.40 ч. на 2.07 от местността Паниците. След изкачването на връх Ботев, успява да слезне от първенеца в Стара планина в 17.15 ч., а 15 минути по-късно се качва на велосипеда за продължително каране до Боровец.

Божидар Антонов - Рекорд Ком-Емине 2018
Божидар Антонов – Рекорд Ком-Емине 2018

Малко преди 01:00 ч. след полунощ пристига в „Царска Бистрица“ и оттам поема към Мусала. На сутринта тръгва от Юндола към Разлог, след тежко изкачване от Белово. След проблем с велосипеда, който го забавя малко, Антонов благополучно стига до хижа „Вихрен“, а по-късно изкачва и първенеца на Пирин като слиза от него в 15:46 ч.

ВИЖТЕ: Божидар Антонов завърши скоростното си преминаване по Ком-Емине

Антонов не за пръв път се изправя пред подобно предизвикателство – преди време отново изкачва Ботев, Мусала и Вихрен.

Ултрамаратонецът държи рекорда за скоростно преминаване на емблематичният маршрут Ком-Емине. Той успява да измине дистанцията от 600 км за 4 дни, 8 часа и 27 минути като подобрява с 4 часа и 38 секунди предишното си постижение.

 

Сподели

Shares

2 КОМЕНТАРИ

  1. връх Ком до нос Емине:) Попитай зелените човечета.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.