Защо Батмана лети с екшън камерата Garmin Virb?

Изборът на тандемният пилот Тодор Тодоров

0
 

Сподели

Shares

За повечето от нас Батман е популярен комиксов герой, способен да се разправи със злата умисъл по земя, вода и въздух, но за един българин Батман е всеки ден от годината, защото освен прякор, „Батмана“ за него е състояние на духа и тялото, често ситуирано от онази страна на адреналина, от която сме свикнали да виждаме и маскирания му колега.

Основната разлика между двамата Батмани е най-вече че първият вилнее с помощта на сценаристи и кино екип, а вторият действа сам със своята екшън камера Garmin Virb, за документиране на подвизите си

Снимка на Paragliding Tandems-Bulgaria/Полет с парапланер-България.

Представяме ви Тодор Тодоров-Батмана, една личност доволно известна в екстремните среди. Той е републикански шампион по джудо, умел конеездач и дори каскадьор, дублирал Ник Нолти и… Хелбой, в последния филм от поредицата. Преди всичко Тодор обаче е познат като парапланерист и един от добрите тандемни пилоти у нас, с над 25-годишен опит.
Специалитетът му са полетите на лебедка, която позволява излитането дори от равнинни терени, затова и често може да бъде засечен да лети над летището в Кърналово, а съвсем скоро жителите и гостите на Козлодуй също имаха удоволствието да полетят с Батмана.
Освен в рдоното небе Тодор обича да се навърта и из въздушното пространство на съседна Турция, където взема участие в Oludeniz Air Games, а едно от любимите му места, където е летял е Бразилия.
Верен спътник във въздушните приключения на Батмана е екшън камерата Garmin Virb, с чиято помощ превръща тандемните си полети в незабравими визуални спомени за своите пасажери.
Спира се именно на нея, заради опростената употреба – стартира се и се спира с един бутон – и разбира се, качеството на изображението – нещо много важно при тандемните полети с хора, откриващи парапланеризма за първи път, които искат да получат хубави снимки и видеа като спомен от преживяването си. 3-осната стабилизация е друго качеството на камерата, което помага на Батмана да запази образ дори при по-резки маневри или турболентни условия.
Или както Батмана обобщава:
„Камерата е проста, здрава и удобна. Пробвал съм различни камери и на други производители, но само с тази не съм имал никакви проблеми. За мен като тандемен пилот е от изключителна важност да знам, че мога да разчитам на камерата, защото  ако проваля видеото трябва да повторя полета…“
Разчитам на тази камера на 100 % – не забива, не съм губил видео и никога не ме е изоставяла!

ВИЖТЕ ОЩЕ: Весо Овчаров за три от най-новите продукта на Garmin

Насладете се на един от полетите на Батмана над Олудениз във видеото по-долу, а екшън камерата и други полезни продукти можете да намерите на официалния сайт на Garmin България.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.