#RUNovator: Краси Георгиев предизвиква тийнейджъри в името на предприемачеството

Краси Георгиев и Иван Димов ни предизвикват да се включим в след карантинно раздвижване

0


Дата на събитието: 15.07.2020

Сподели

Shares

 

Ултрамаратонецът и съосновател на Chair Up Краси Георгиев и социалният предприемач и основател на фондация Сингъл Степ Иван Димов обединяват за пореден път усилията си в името на кауза. Инициативата #RUNovator е посветена на програмата за насърчаване на стартъп и предприемаческата култура сред младежи в 10 и 11 клас – Тийноватор. 

Краси и Иван, заедно с екипа на Тийноватор, създадоха виртуалния бегачески клуб в приложението Strava – #RUNovator като предизвикват участниците в стартъп клубовете на Тийноватор, както и тийнейджъри и всички почитатели на бягането да се включат в едномесечното приключение. Двамата ще бягат по 10 километра на ден, а всеки участник може да се включи според възможностите си. Предизвикателството стартира на 10 юни и ще продължи до 15 юли. 

“След дълго седене вкъщи е време да се раздвижим. С #RUNovator предизвикваме всички почитатели на бягането, и особено тийнейджърите. С виртуалния бегачески клуб ще съберем хора от цялата страна и ще направим един голям отбор за каузата, така че отправяме нашия призив да сте активни и обещаваме, че ще е забавно”, споделят Иван и Краси.

Накрая избяганите от всички участници километри ще се сборуват и компаниите партньори на инициативата и индивидуални дарители ще дарят за всеки избяган километър. Индивидуалните дарения ще се правят на DMS 17 777 с текст RUN или на официалният сайт на събитието

Дарението ще бъде в полза на каузата на Тийноватор – да разпространява стартъп културата сред младежи в цялата страна, да обучава в предприемачество и да прави директна връзка между успешни представители на бизнеса и учениците. 

Целта на Тийноватор е създаването на повече младежки стартъп клубове в цялата страна. За учебната 2019-2020 година се включиха 17 училища от София, Варна и Враца, а финалното състезание между всички отбори предстои на 19 юни.

През януари 2020 Краси Георгиев и Иван Димов, които са отдадени почитатели на спорта, успешно мотивираха стотици участници да се включат в инициативата #Предизвикателство1000, в която всеки ден участниците изпълняваха по 1000 повторения от различни упражнения в продължение на един месец. Инициативата се радваше на огромна популярност и това мотивира двамата да продължат с предизвикателствата.

За Тийноватор

Снимка: facebook/teenovator

Тийноватор се реализира пилотно в България от началото на учебната 2018-2019, когато в програмата участваха 4 столични училища. За 2019-2020 Тийноватор вече е в 17 училища в три града – София, Варна и Враца. Проектът е фокусиран върху стимулиране на креативното мислене на учениците и върху развиване на предприемаческите им умения. Ментори предприемачи от стартиращи и развити компании в България и с опит в различни сфери, помагат на ученици в 10. и 11. клас да открият страстта си и да я превърнат в печеливш стартъп проект. За тази учебна година в програмата са включени 34 ментори. Методиката на обучение на Тийноватор е разработена на базата на успешни практики от Станфордския университет. Програмата се прилага в девет държави на три континента, а България е част от нея от учебната 2018-2019 г. 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.