Най-дълго и най-надалеч със сърф в открити води

0
 

Сподели

Shares

Гари Саведра сърфира из Панамския канал

Панамецът и професионален сърфист Гари Саведра първо влезе в историята като първия човек, допуснат да сърфира в Панамския канал. Последва и желанието му да влезе в семейството на световните рекордьори с 2 постижения – най-продължително сърфиране по вълна и най-дълга дистанция, измината със сърф в открити води. В резултат той успя да направи невероятните 3 ч. 55 мин. и 2 сек. на сърфа си, през което време е изминал 66.47 км.

Саведра е 13-кратен национален шампион по сърф на Панама, определено не е чужд на водата, но ще запомни тези почти 4 часа, прекарани в компанията на хапещи ветрове, къртещи вълни и мултитонният шлеп, който допринесе ситуацията да стане още по-интересна.

След почти 4 часа и над 65 изминати километра, Саведра трябваше да отстъпи заради жесток спазъм в десния му крак, вследствие на борбата му със суровите, брулещи ветрове. Признава, че се борил с ужасния спазъм повече от час, като е губил контрол не по-малко от 8 пъти заради болката, но в крайна сметка успява да постигне най-бърза скорост от 21.7 км/ч, средна скорост от 16.8 км/ч и общо 2 сертификата от Световните Рекорди на Гинес, които да отнесе вкъщи.

Гари Саведра получава дипломите си от съдията Майк Джанела, съблюдавал премеждията на сърфиста

Този рекорд е невероятен! Никога не съм се изправял срещу подобни времеви условия и предизвикателства. Тези два световни рекорда са най-големите ми постижения в професионалната ми кариера.“, споделя Саведра.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.