Kъмпинг айляк в Гърция: Най-добрите места за почивка на една ръка разстояние от БГ

На един хвърлей от границата!

0
 

Сподели

Shares
Снимка: thalattacamp.gr

Лятото е в разгара си, а границата ни с Гърция вече е отворена! Ето защо сме крайно нетърпеливи да си съберем багажа в раница, да отупаме палатките от прах и да се отправим на вълнуващо приключение под звездите, на някой прекрасен къмпинг. Лазурно море, бял пясък, лек вятър и слънце, много слънце са мечтите ни, а сбъдването им намира своя пристан в съседна Гърция.

Открихме няколко фантастични къмпинг места, при това съвсем близо до България, които обещават незабравими емоции за феновете на природата и айлякщината през летните месеци.

Снимка: thalattacamp.gr

Thalata Kalamitsi Village Camp

Порто Кофу, Ситония, п-в Халкидики

Снимка: thalattacamp.gr

Безкраен плаж, синьо-зелени води и малки заливчета ви очакват в този оазис, намиращ се на 11-тия километър след Порто Корфу на п-в Ситония.

Тук може да опънете палатка на плажа, да наемете каравана, дървено бунгало или подвижна вила и да се насладите на приказните гледки към Средиземно море.

Ако се изморите да карате сърф или каяк, комплексът ви предлага тенис корт, баскетболно, волейболно и футболно игрище, фитнес зала и плувен басейн. На разположение има супермакет и бутик, в случай, че ви се прииска да вземете подарък на някого.

Снимка: thalattacamp.gr

Къмпингът разполага с гръцка таверна, ресторант и снек бар, където непременно трябва опитате традиционни средиземноморски ястия и напитки, а свежите плодове и зеленчуци са дикректно от градината на домакините.

Не пропускайте да изпиете и по един коктейл на плажния бар!

Разстояние от ГКПП Илинден-Ексохи: 260 км

Повече на: thalattacamp.gr

Camping Sunny Bay

Mетаморфоси, Ситония, п-в Халкидики 

Снимка: xstremegreece.gr

Слънчевите емоции са на макс в къмпинг Sunny Bay, сгушен в близост до селището Никити, община Ситония.

Комплексът има капацитет 300 души, като може да разпънете палатките или паркирате удобно караваната или кемпера си. В случай, че искате да вкусите от сладкия къмпингарски живот, но не разполагате с оборудване, домакините любезно ще ви предоставят такова под наем. 

Всяко място разполага със собствено електрозахранване, а на разположение са обща кухня и перално помещение.

Към къмпинга има традиционна гръцка таверна за прохладните летни вечери, а любителите на плажните коктейли, могат да си кажат „Наздраве“ на прекрасния бийч бар.

ВИЖТЕ ОЩЕ: 5 съблазнителни къмпинг места в Гърция, където да бичим айляк

Снимка: camping.bg

В околността има много места, където може да практикувате водни спортове, както и да се разходите с лодка до някои от съседните полуострови.

Разстояние от ГКПП Кулата-Промахон: 170 км

Повече на: sunny-bay.gr

Camping Aliкes

о-в Амулиани

Снимка: alikescamping.gr

Остров Амулиани е единственият обитаем остров в Халкидики, намиращ се на 120 км. от Солун. Той е разположен на залива на планината Атон като безспорно най-красивото място на острова е плажът Аликес, на който е кръстен и  единственият къмпинг тук.

Комплексът предлага място за големи и малки палатки, под сянката на евкалиптови и маслинови дървета, както и специално проектиран паркинг за каравани и кемпери. На разположение на всички летуващи е индивидуално електроснабдяване и 24-часов достъп до топла вода. Домакините предлагат и използването на пералня под наем.

На къмпингът може да си напазарувате всичко необходимо от местния супермакет, а за обяд и вечеря да посетите невероятния им рибен ресторант!

Снимка: visitammouliani.com

Ако може да се откъснете от тюркоазеният Аликес, препоръчваме да разгледате Амулиани с каяк – ще ви отнеме не повече от няколко часа.

Разстояние от ГКПП Кулата-Промахон: 268 км

Повече на: alikescamping.gr

Minicipal Camping Varades

с. Терма, о-в Самотраки

Снимка: tripadvisor.com

Не толкова популярният остров Самотраки се намира в северната част на Егейско море и лесно бихте могли да стигнете до него от България с кола. Единственият къмпинг по тези земи е общински и се намира, в близост до село Терма, известно с минералните си извори.

Комплексът е олицентворение на алтернативния туризъм,  разполага с места за палатки, каравани и кемпери, заобиколени от величествени дъбове, пазещи дебела сянка. Ако търсите уединение с дивата природа, заобиколени от кристално чисти води и бял пясък, то тук ще го получите без съмнение.

Снимка: samotraki.gr

На разположение имате топла вода, електроснабдяване, детска площадка, мини маркет и кафене, в което може да прекарвате чудни следобеди. А от село Терма може да намете велосипеди и да разгледате приказните места на острова сред които са т.н. „ватрес“– естествени каменни басейни.

Разстояние от ГКПП Илинден-Ексохи: 320 км

Повече на: samothraki.gr

Camping Ouzouni Beach

Неа Мудания, Касандра

Снимка: Booking.bg

Разположен на  пътния възел на Касандра и Ситония на п-в Халкидики, само на 60 км, от Солун, това място ви предлага един модерен прочит на алтернативния туризъм.

Курортът се състои от места за каравани и кемпери, палатки, както и от  6 чисто нови бутикови бунгала, специално проектирани да предложат на гостите удобно и незабравимо преживяване сред зелени площи. Уважавайки историята на древна Гърция, домакините  дават имена на гръцки философи на всяко бунгало.

Комплексът е оборудван с обща кухня, перално помещение и постоянен достъп до топла вода и електрозахранване. На територията му може да откриете още ресторант, предлагащ традиционна гръцка кухня, а качественените напитки са гарантирани в кафе бара на плажа.

ВИЖТЕ ОЩЕ: На планина в Гърция: 8 от най-впечатляващите туристически маршрути

Снимка: Booking.bg

За феновете на спортните занимания през лятото, мястото предлага уроци по гмуркане, както и съоръжения за плажен фитнес.

Разстояние от ГКПП Кулата-Промахон: 172 км

Повече на: campingouzouni.com

Бонус: Camping Argostoli

о-в Кефалония

Снимка: hikersbay.com

Остров Кефалония е най-големият от Йонийските острови по западното крайбрежие на Гърция и се намира между островите Корфу и Лефкада, а възможностите да стигнете до там са две – ферибот или самолет.  Мястото е по-далеч от останалите изброени, но интересът към него е голям, тъй като се смята, че именно тук минава Пътят на Одисей.

В близост до столицата Аргостоли се намира и едноименният къмпинг, който ще ви очарова с кристалните си води и близките си плажове – Casa Rossa Bay, Kormoranon Bay и Fanari.

Комплексът разполага с места за кемпери и каравани, няколко бунгала и терен за палатки като ако не си носите вашата, имате възможност да наемете под наем от домакините. На разположение са обща кухня, перално помещение, хладилници и барбекю. Има опции за наемане на самостоятелна баня и хладилник, а през по-голямата част от денонощието са отворорени ресторанта, предлагащ традиционна кефалонска кухня и мини маркета на къмпинга.

Снимка: aktoploika.gr

Ако ви омръзне гмуркането в Йонийско море, може да наемете от къмпинга автомобил, мотоциклет или велосипед и да разгледате природните чудеса на Кефалония. Препоръчваме ви да посетите най-известният плаж на острова – Петани и пещерата Мелисани, в която се влиза с лодка през частично затровено езеро.

Разстояние от ГКПП Кулата-Промахон: 587 км

Повече на: camping-argostoli.gr 

Пожелаваме ви весело лято и много къмпинг емоции!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.