Remurder Seaside Festival

0


Дата на събитието: 26.08.2011

Сподели

Shares

Фестивалът на авторската електронна музика има за цел да почисти незаконното сметище в къмпинг „Липите”

От 26 до 28 август ще се проведе четвъртото издание на фестивала за авторска експериментална електронна музика Remurder Seaside Festival, като за трети път ще се състои в къмпинг „Липите”, разположен на 25 км от Варна.

Remurder Seaside Festival

Фестивалът има три основни акцента:
– Представяне на над 30 чуждестранни и български артисти
– Почистване на незаконното сметище в къмпинг „Липите”
– Пленер за художници, чиито картини ще бъдат включени в изложба в София и Варна

Артистите

Remurder Seaside Festival ще представи на публиката над 30 чуждестранни и български артисти. Това, което превръща Remurder Seaside Festival в различен фестивал е авторската музика. Около 80% от изпълненията ще бъдат авторски.

Незаконното сметище

Една от основните цели на фестивала е да бъде почистено появилото се незаконно сметище в къмпинга. „Липите” се намира в защитена зона и е дом на множество редки и защитени животински видове и птици. Предварително формирани екипи ще съберат боклука разделно и ще го извозят.

Изложбите

По време на фестивала ще бъде организиран пленер за художници. Картините от него ще бъдат включени в изложби, една от които ще бъде показана във Варна непосредствено след фестивала, а след това – през октомври – ще бъде изложена в галерия ГАЯ в София.
Част от артистите, които ще вземат участие са Искрен Семков, Николай Петров, Венцислав Йосифов, Людмил Илиев и Иво Илиев. Повече информация за артистите.

Мястото

„Липите” се намира в защитената местност Ракитника на 25 км от Варна и на 5 минути от плажа. В гората могат да се разположат над 100 палатки, а пред сцената има място за близо 400 души.

Организаторите

Remurder е организация от млади артисти, които продуцират експериментална електронна музика в България и чужбина.

Повече информация и подробности за фестивала, артистите и начините, по които може да стигнете до там може да намерите ТУК

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.