Военнослужещ от ВВС пробяга 120 км за 12 часа по случай Деня на Ботев

Осъществяването на скоростното преминаване на Ботевата алея беше реализирано със старт в 20:20 часа на 1 юни 2020 г.

0
 

Сподели

Shares

 

Снимка: Facebook/Bulgarian Air Force

Майор Илия Куцаров от Командването на Военновъздушните сили пробяга дистанцията от 120 км по случай Деня на Христо Ботев. Той стартира от гр. Козлодуй и финишира на вр. Околчица за 12 ч. и 40 мин.

Осъществяването на скоростното преминаване на Ботевата алея беше реализирано със старт в 20:20 часа на 1 юни 2020 г. от паметния кръст на Козлодуйския бряг и приключи в 09:00 ч. на 2 юни 2020 г. пред паметника на Христо Ботевна вр. Околчица.

Снимка: Facebook/Bulgarian Air Force

Майор Куцаров премина дистанцията, пренасяйки българското знаме до финалната точка във Врачанския балкан и посвети постижението си на всички свои колеги в редиците на Министерство на отбраната.

Офицерът от ВВС е трикратен носител на наградата Спортист на Българската армия, национален шампион на България по маратон за 2016 година и участник в многобройни международни шампионати.

Снимка: Facebook/Bulgarian Air Force

Ботевата алея е национален паметник и очертава пътя на четата на Христо Ботев, която през 1876 година слиза от кораба Радецки и поема към Врачанския балкан. Всяка година се провежда национален поход като разстоянието се изминава в рамките на 5 дни, а финалът на похода е на 2 юни пред паметника на връх Околчица. Тази година мерките свързани с извънредното положение с COVID-19 наложиха тържествата и туристическият поход във Врачанския балкан по случай Денят на Ботев, да бъдат отменени.

Снимка: Facebook/Bulgarian Air Force

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.