Наръчник: Как повече никога да не ви поканят на преход в планината?

Какво да направите на следващата туристическа сбирка, ако искате да ви е последна?

2
 

Сподели

Shares
Кредит: Courtesy of Nitish Meena/Unsplash

Писнало ви е приятелите да ви канят на здравословни походи в планината или на разходки сред природата? Изпитвате отегчение веднага щом чуете за преход, катерене, скали, върхове, обаче е трудно да им откажете? Ами ако направите така, че повече да не ви канят?

Предлагаме ви пълен наръчник* със съвети какво да направите на следващата туристическа сбирка, ако искате да ви е последна.

Кредит: Courtesy of Joaquin Corbalan P/Shutterstock

Не носете достатъчно вода

Защо ви е да носите 3 л. вода, при положение, че раницата ви и без това е достатъчно тежка заради други неща. Вземете си малка пластмасова бутилка, събираща не повече от 0.5 л. Когато я изпиете, помолете някой от приятелите си да я напълни с вода от неговата. Нищо не изгражда толкова добре приятелството, колкото жаждата.

Кредит: Courtesy of Slatan/Shutterstock

Носете храна, която не ядете обикновено

Вземете си крайно неподходящи неща за ядене при интензивен туризъм- зеленчуков чипс, овесени бисквити или ръжени солети, за да покажете здравословния си начин на живот пред другите. Когато се почувствате изтощени и гладни, помолете някои от приятелите си да сподели доста по-засищащият си обяд с вас – сандвич с риба тон или протеинов бар, за да се сдобиете с нужната енергия.

ВИЖТЕ: 5 скандални типа хора, населяващи туристическите пътеки

Планина, приятелство
Снимка: pxhere

Помнете, че никой не знае толкова много, колкото и вие

Стане ли въпрос за туризъм – вие сте човекът! Не позволявайте вашите приятели да го забравят. Постоянно им говорете как преди десет години сте прекарали един уикенд във Франция, разкажете им как сте се возили с лодка през Босфора и че няма планина, която да ви се опре. Възмущавайте се на туристическата маркировка, на обслужването в хижите, на климатичните условия, на всичко, което ви хрумне. Не забравяйте да говорите на много висок глас!

Кредит: Courtesy of Hans Kwaspen/Shutterstock

Отклонете се от маршрута без да изчакате останалите

За какво да си губите време да чакате останалите от групата, с която сте тръгнали, при положение, че се бавят? Отидете до тоалетната в някой храст или си направете около 30 селфита сред природата. Така и така сте ходили до тук цял ден, заслужавате малко време за себе си!

Кредит: Courtesy of Olga Danylenko/Shutterstock

Обуйте новите си трекинг обувки

Обуйте си чисто нови обувки за прехода. Чисто нови! От продължителното ходене, се предполага, че неносената преди това обувка, ще ви убива. Не пропускайте да кажете на приятелите си, когато ви излезе пришка на стъпалото.

Кредит: Courtesy of Kotenko Oleksandr/Shutterstock

Говорете за това колко сте изморени

Мрънкайте през цялото време – колко сте изтощени, как ви болят краката. През десет минути се оплаквайте, че ви е горещо или студено, че сте гладни или ви боли главата. Гарантираме ви, че ще изнервите всички в групата и едва ли повече ще ви поканят на туристическа обиколка.

Късмет!

_________________
*Изброените тук редове са с изцяло с хумористичен характер и не следва да ги приемате насериозно!

Сподели

Shares

2 КОМЕНТАРИ

  1. Доста от съветите са непрактични. Един вид, да си запаля къщата, за да изгори на Вуте плевнята. Има далеч по-ефикасни начини, без да страдаш ти:
    * Да си пуснеш музика от телефона. Колкото може по-силно. Бонус точки – ако никой не може да я понася (примерно скандинавски блек метъл)
    * Да спираш постоянно за снимки. Да караш останалите да позират
    * Да искаш постоянно да те снимат с твоя телефон. На фона на т’ва, на фона на онова, да преглеждаш снимките и ако е нужно – да завтаряш
    * Да разкажеш за новата си веган диета
    * Обширно да говориш по тема, която никой друг не вълнува. Примерно вълнуващите новости в php 7.4, обширната ти колекция от mount-ове в WoW
    * Постоянно да искаш почивки. Може и да не е за да починеш, ами примерно да си смениш плаките на очилата, да си забършеш праха по новите обувки, да си изтупаш тениската

  2. Браво, Пешо! Ясно като бял ден, как те е изнервила, но това е било за последен път!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.