Залитанията на Григор Димитров по Екстремните Спортове През Годините

0
 

Сподели

Shares
Снимка: Instagram/grigordimitrov

Едва ли има човек в нашата родина, който да не е чувал за най-успешният български тенисист за всички времена, а именно Григор Димитров. От както хасковлията проби в професионалния мъжки тенис през 2008-ма, той се превърна в един от най-добрите тенисисти в света, като Гришо присъства редовно в топ 10 и топ 20 на световната ранглиста. Също така, Григор има и 8 спечелени титли зад гърби си, както и над 18 милиона долара спечелени от наградни фондове.

И докато успехите за нашенеца на корта да са безспорни, нещо, което вероятно повечето хора не знаят, е че Димитров има известен опит и в екстремните спортове. Така през 2015-та година Гришо проявява своя авантюристичен характер, скачайки от 35-метрова скала намираща се на брега на град Акапулко в Мексико. Този свободен скок от ръба на скалите всъщност е известна локация за водни скокове в мексиканския курорт, като от десетилетия там се подвизава група от професионални височинни скачачи.

Естествено, родения в Хасково тенисист е далече от опита на тези хора, които практикуват скачане във вода от години, но въпреки това Гришо показва сериозна смелост за да скочи от такава височина. Всъщност, това предизвиква и известни критики към българина, тъй като според някои той е изложил своя живот на опасност, както и връзката си с тогавшната му изгора, руската тенисистка Мария Шарапова. Още по-любопитно, е че Григор прави този риск точно преди началото на турнира в Акапулко, където той стана шампион през 2014-та.

Въпреки това, дали заради този скок или не, представянето на най-добрия български тенисист на Акапулко 2015 е много незадоволително, като той отпада още на осминафиналите от квалификанта Раян Харисън, който със сигурност не е бил сред фаворитите за спечелване на турнира според конкретните тенис залагания. И все пак, това изобщо не е първото и последното екстремно преживяване, в което Григор Димитров се впуска, като няколко години по-късно нашенеца отново прави нещо щуро преди АТП турнир.

Снимка: Instagram/grigordimitrov

По-конкретно, това се случи преди старта на турнира от сериите АТП 500 в Дубай през м. Февруари 2018-та, като в този случай Гришо реши да се спусне от един от крайните етажи на една от най-високите сгради в арабското емирство. И в този случай обаче екстремното начинание за българина не се отрази положително върху представянето му на корта. Въпреки, че Димитров е сочен за фаворит на турнира в Дубай, той отпада още в първи кръг, след крах срещу поставения под номер 116 по това време тунизиец Малек Джазири.

Това обаче не отказва Гришо от подвизите му в екстремните спортове, като в края на сезон 2018, който се оказва много разочароващ за нашенеца, Димитров заедно с негови приятели се отдават на ходене по въже от сериозна височина. Естествено, имайки предвид перфектната физическа форма на Григор и неговата атлетичност, която е присъща за един професионален тенисист, за него едва ли е толкова трудно да пробва някои екстремни дисциплини лично.

Въпреки това, например за да скочиш от 35-метрова скала във водата се изивсква огромна доза смелост, което очевидно не липсва на Гришо. Но определено ще бъде интересно да проследим дали Димитров ще продължи със своите залитания по екстремните спортове и в бъдеще.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.