През 2000 година двама италианци прекосяват Атлантическия океан с… кола

Няма невъзможни мечти!

0
 

Сподели

Shares

Годината е 2000, когато италианците Марко Аморети и неговият приятел Марколино де Кандия прекосяват Атлантическия океан по нестандартен начин. Двамата успяват да стигнат от Канарските острови до Карибите, а плавателните им средства са повече от изненадващи – коли пълни с плаващ полиуретан.

Невероятната история започва на 4-ти май 2000 г., когато 24-годишният Марко, двамата му братя, баща му Джорджо и най-добрият му приятел Марколино, решават да сбъднат голямата мечтата на Джорджо, да прекоси Атлантическия океан нетипично – с кола, превърната в „лодка“. Възрастният мъж много пъти се опитва да осъществи пътуването, но всеки път бива спиран от финансови и административни проблеми.

„Той беше много специална личност.“, споделя Марко, „През целия си живот той търсеше свобода и фантазия, опитвайки се да прекрачи границите на нормалния свят.“

Но и този път съдбата не е благосклонна – шест месеца преди пътуването, Джорджо е диагностициран с рак, а към датата на заминаването е прекалено болен, за да може да пътува. Марко, обаче е твърдо решен да сбъдне мечтата на баща си и заминава на дългото пътуване с братята си и Марколино, оставяйки баща си в родната Италия. Авантюристите преобразуват две коли в плавателни съдове – запечатват ги, така че в тях да не влиза вода,  оборудват ги с платна и с плаващ полиуретан, както и с всичко необходимо за престоя в океана и са готови за голямото плаване с дължина 5000 км.

Десет дни след тръгването им от Канарските острови едната кола, тази в която са братятата на Марко, започва да се пълни с вода,  в следствие на лошото време и те са спасени от хеликоптер, оставяйки Марколино и Марко да продължат сами.

По време на пътуването, сателитният телефон се поврежда и двамата престават да имат връзка с външния свят. Два месеца по-късно Марко успява да го поправи и разбира, че баща му е починал.

„Беше напрегнато. Опитвахме се да оцелеем всяка минута, прекарана в океана. Ловяхме риба, поддържахме колата, понякога намирахме време да пишем в дневниците си. „

След 119 дни двамата приключенци достигат до бреговете на Мартиника, част от Карибските острови. Планът им е да продължат до Куба, но поради липса на финансови средства, са принудени да се върнат у дома.

ВИЖТЕ: Сърфистът Крис Бъртиш прекоси Атлантическия океан с гребане

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.