Преоткрий България с Panic Frame and Travel и 360°

Възползвайте се от специалната цена с 5% отстъпка за приятелите на списание 360°!

0


Дата на събитието: 27.07.2020

Сподели

Shares

 

Необичайната туристическа агенция Panic Frame and Travel, заформя 11-дневно щуро лятно приключение. В края на юли (27.07.-06.08.2020) пътешествието DISCOVER BULGARIA ще те отведе възможно най-близо до корените ти – към дивите и непознати кътчета на България. При това не как да е, а с комфортен кемпер, оборудван с всичко необходимо за едно запомнящо се пътешествие!

Екипът на 360 винаги се е кефил на подхода на Panic Frame към работата. Техният професионализъм личи във всичко – от подготовката на маршрутите, до заснемането на приключенията. Резултатът – туристически продукт на световно ниво.

Затова много се зарадвахме, когато ни помолиха да им съдействаме с подготовката на маршрута за 11-дневното приключение из България.

Постарахме се много, защото разбрахме, че целта не е просто да предложим няколко обекта за посещение, но и да стимулираме българския туризъм като покажем, нетрадиционни, малко популярни места и едновременно подкрепим производителите на локална продукция – ценности, в които вярваме.

Сигурни сме, че те ще изпълнят и заснемат това пътуване подобаващо и така ще може да презентираме чудесен Български туристически продукт, какъвто ние искаме да показваме на българите и на света. Защото знаем, че БГ туризмът не е само Слънчев Бряг.

Представяме ви пътешествието DISCOVER BULGARIA…

България. Земята на историите, на традициите, на скритите съкровища, земята на прадедите ни. Земята на загадките, на мистичните планини, на красивите морски пейзажи. Земята, която е създала мечтатели. Родила е авантюристи. Земята на номадите, на търсачите. Наричат я как ли не. Ние я наричаме дом. Това не е просто пътуване. Това е завръщане. Към корените, към основите, към новите приключения. – Panic Frame & Travel

Очаква те шарен пътепис от приключения и спомени, които ще създаваш, опознавайки България от кемпер.

Очаква те богата палитра от гледки, които ще ти припомнят колко красива е България.

Очакват те 11 летни дни сред едни от най-магичните кътчета на нашата родина.

Ако сърцето ти трепва при мисълта за китни села, стръмни пътеки, удивителни язовири и реки, тучни поляни, природни паркове, нощи под звездите, горски партита, морски приключения – мястото ти е в кемперите на Panic Frame and Travel, които ще отпрашат от София на 27-ми юли!

А най-хубавото е, че специално за приятелите на списание 360° Panic Frame and Travel са подготвили и 5% отстъпка от редовната цена! За да се възползваш от промоцията заяви своето желание за участие чрез контактната форма, която ще намериш в края на статията.

Ще потеглиш ли? Питаш накъде?
Ето какво ти готвим с Panic Frame and Travel в рамките на приключението Discover Bulgaria (27.07.-06.08.2020):

Ден първи

Язовир Беглика
Снимка: Димитър Караниколов

Отпътуване от София в 10:00ч. Посоката е мистичните Родопи и язовир „Голям Беглик“. Пристигане – около 12:30ч.

В Западни Родопи, недалеч от резервата Беглика се намира едно от най-магичните места в тази част на България. Язовир „Голям Беглик“ съчетава девствена природа, необитаеми острови, загадъчна тишина и чистота. Ще се потопим в приказната природа на Горски център „Чатъма“, разположен в защитена местност, на западния бряг на „Голям Беглик“. Очаква ни вълнуващо плаване с каяк, обиколка по заливите на язовира. Ще се наслаждаваме на гледките, пейзажа по време на гребането, а вечерта ще къмпингуваме на острова или ще се настаним в базата на Чатъма.

Вечеря и нощувка.

Ден втори

Чатъма
Снимка: Горски център „Чатъма“

Закуска. Днес ни предстои свободна програма и време, в което ще можем да усетим красотата на местността. Ще си почиваме, ще плаваме с каяци или канута. Можем и да колоездим или да се разхождаме и събираме билки из този прекрасен район.

Вечеря и нощувка.

Ден трети

Пампорово байк фест 2018
Снимка: Concept Creative

Закуска. Днес продължаваме пътешествието си из Родопите и се отправяме към Пампорово, където ще пренощуваме. Пътят ни ще премине през очарователния язовир Доспат, село Гела – едно родопско вдъхновение. Легендите разказват, че Гела е родното място на митичния тракийски певец Орфей. Днес селото е популярно с гайдарските надсвирвания, които се провеждат лятото, а красотата, автентичният дух и историята му, привличат туристи и пътешественици по всяко време на годината. Следобед пристигаме в Пампорово, в сърцето на Родопите – мястото очарова с високи вековни борове, пленително красиви гледки и необятна природа. Истински Рай за любителите на планината.

Вечеря и нощувка.

Ден четвърти

Снимка: Христо Узунов

Закуска. Днес ни очаква лежерен ден, свободно време и приключения. Районът е изключително живописен и подходящ за различни видове активности. Очаква ни планинско колоезденеконна езда, тролей (срещу допълнително заплащане) сред невероятната природа на Родопите.

Вечеря и нощувка.

Ден пети

Маджарово
Маджарово Снимка: Христо Узунов

Закуска. Пътешествието ни продължава към Маджарово, минавайки през Харман Кая.

Харман Кая (мегалит) – един от най-мащабните скално-изсечени праисторически култови комплекси в Родопите, разположен в землището на село Биволяне.

В сърцето на Родопите, в непосредствена близост до язовир Студен Кладенец и бреговете на река Арда се намира Маджарово – царството на лешоядите. С непокътнатата си природа, невероятни гледки към живописната река Арда, уникалната флора и фауна – Маджарово е истинско природно богатство и сами ще се уверите в това. Местността е богата на природни забележителности, но притежава и много културни и исторически съкровища. Късният следобед (около 18:00ч.) пристигаме на брега на река Арда. Очаква ни лагеруване и вечеря около огъня под звездното небе.

Ден шести

Дивата ферма

Закуска

Представете си кръжащи лешояди, разнообразие от птици и удивителна родопска природа. Днес ни очаква вълнуващо спускане с каяк по река Арда.

Търсим минерали и наблюдаваме птици с оптика.

Меандрите на Арда край град Маджарово са една от най-красивите гледки не само в Родопите, а и в цяла България. Мястото е Рай за фотографиа природата е неописуемо красива.

Следобед се отправяме към Центъра на лешоядите на БДЗП (БЪЛГАРСКО ДРУЖЕСТВО ЗА ЗАЩИТА НА ПТИЦИТЕ), където ще научим интересна информация за тях.

Следват село Горно поле и Дивата Ферма. Районът на Горно поле е популярен с дивата си природа, светилища и тракийски крепости. Богатото биоразнообразие на района го прави едно от най-ценните места в България. Срещат се световно защитени птици, сред които: черен, египетски и белоглав лешояд, скален орел, черен щъркел и много други. Очакват ни свободнопасящи крави и коне, живеещи целогодишно на свобода.

Вечеря и нощувка.

Ден седми

X Challenge Park

Този ден започваме с атмосферата на селския живот. Ще упражняваме и умения като лов на крави с ласо.

Около обяд се отправяме към морето. Посоката е Царево и XChallenge Park, а по пътя ще спираме на интересни и живописни места.

XChallenge Park е приключенски горски парк за алтернативни спортове, който предлага невероятно разнообразие от активности и занимания. Трасе за планинско колоезденепул за скейтборд, въжена линия, танци, йога – това са малка част от забавленията, които паркът предлага.

Вечеря и нощувка.

Ден осми

Устието на река Велека
Устието на река Велека
Снимка: Димитър Караниколов

Закуска и свободен ден, в който можем да се насладим на ветроходна лодка в морето, падъл борд по р.Велека или други от изброените активности на XChallenge Park.

Вечеря и нощувка.

Ден девети

Маслен нос
Снимка: Димитър Караниколов

Закуска. Днес се отправяме към Маслен нос – част от най-източния ръкав на Странджа планина и един от последните недокоснати плажове по Южното Черноморие.

Очаква ни свободна програма и наслаждаване на местността.

По желание може да се потопите в атмосферата и да плавате с ветроходна лодка сред безкрайните сини води на морето. А любителите на гмуркането може да се възполват от удивителни подводни емоции, потънали кораби, пещери, заливи и невероятен морски свят. Маслен нос е най-красивото място за гмуркане по Южното Черноморие.

Вечеря и диво къмпингуване в кемпер или палатка по желание.

Ден десети

язовир Копринка
Снимка: Evgeni Dinev/wikipedia.org

Закуска.

Пътешествието ни продължава към град Сопот като по пътя ще спрем на Бар Ботаник, в местността Карандила (Сливен) и един от най-красивите язовири в България – яз. Копринка.

Вечерта ни очакват неповторими емоции и щуро горско парти в Humsafar Place – уникално място за релакс и забавления насред гората.

Вечеря и нощувка.

Ден единадесети

Аневско кале снимка:Ира Кюрпанова
Аневско кале снимка:Ира Кюрпанова

Закуска. Днес ни очаква свободна програма, релакс около басейна на лифта Сопот, разходка до Аневско кале – средновековна крепост, а за любителите на екстремното и адреналина – парапланеризъм (допълнително заплащане)Сопот е едно от най-добрите места за летене с парапланер и не случайно голяма част от състезанията по парапланеризъм се провеждат точно на това място.

Потегляме към София.

Panic Frame and Travel те очаква, за да преоткрием заедно България!

Информация за записвания и цени ще откриеш на страницата на Panic Frame and Travel, както и на страницата им във Фейсбук.

Цената на пътешествието е 1400 лв./човек, като в нея са включени абсолютно всички разходи за 11-те дни, без допълнителни разходи от личен характер. Повече подробности ще откриеш тук.

За да се възползваш от специалната отстъпка от 5% за приятели на 360°, заяви своето участие като се свържеш с нас. Всичко, което ни трябва е твоето име, мейл и телефон, след което агентите на Panic Frame and Travel ще се свържат с теб за финализиране на заявката.

    Име, Фамилия*

    Email*

    Телефон*

    Сподели

    Shares

    ВАШИЯТ КОМЕНТАР

    Моля, въведи твоят коментар!
    Моля, въведи твоето име тук.