Приложение ни „вози“ из градовете по света, на фона на местна музика

Предпазният колан не е задължителен!

0
 

Сподели

Shares

Студентът Еркам Шекер прави още една крачка към глобалното сближаване на народите, „возейки“ ни из най-големите градове в целия свят, благодарение на измисления от него ап…

Drive & Listen е ново мобилно приложение, което предлага виртуални шофьорски обиколки на големи градове. Потребителят разглежда градовете от гледната точка на пасажер, седящ на предната седалка в автомобил. Той може да се потопи в забележителностите и звуците на уличния живот, докато обикаля популярни туристически дестинации като Париж, Хавана, Рим, Маями, Барселона, Рио де Жанейро, Ню Йорк, Лисабон и др.

Еркам Шекер от Истанбул, живеещ в Мюнхен, създава приложението от носталгия по родния дом и има за цел да помогне и на други хора да се „завърнат“, макар и виртуално, на познати и любими места. Също така допринася и за опознаването на нови дестинации по света.

„Отначало направих приложението, за да потисна по някакъв начин усещането за липсващия ми дом, но вече го разглеждам и като начин за изследване на нови места. Невероятно изживяване е да видиш нов град, да чуеш местното радио и всичко това, докато се „возиш“.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Radio Garden: музикална разходка из света за дните вкъщи

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.