Изграждат архипелаг от изкуствени острови в пристанището на Копенхаген

Проектът ще включва девет плаващи острова и се предвижда да бъде завършен до 2021 г.

0
 

Сподели

Shares
Кадър: ©Marshall Blecher/Studio Fokstrot

Столицата на Дания винаги е очаровала със своята студена красота и перфектно градоустройство, а скоро планира да стане още по-привлекателна дестинация за живеене и туризъм.

Датската компания Studio Fokstrot и австралийският архитект Маршъл Блечър планират изграждането на архипелаг от изкуствени острови в пристанището на Копенхаген, достъпът до които ще бъде напълно безплатен.

Кадър: ©Marshall Blecher/Studio Fokstrot

Амбициозната идея включва изграждането на архипелаг, състоящ се от девет отделни платформи, закачени за морското дъно, направени от стомана и рециклирани плаващи елементи. До тях ще може да се стига с лодка, каяк или плуване като не се предвижда такса за посещаването им.

Повърхността на островите ще бъде решена с кафенета, зелени площи с дървета и храсти, както и зони за релакс на почиващите.

Кадър: ©Marshall Blecher/Studio Fokstrot

Проектът е възможен след успеха на прототипен остров – CPH-Ø1, направен през 2018 г., който в момента се използва за фотосесии и пикници край морето. Очаква се до края на 2020 г. да бъдат пуснати в експлоатация още три острова, а до 2021 г., архипелагът от плаващите острови на Копенхаген да бъде напълно завършен.

ВИЖТЕ:  Бъдещето на туризма – курорт от плаващи острови

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.