Живот под карантина: свежи мисли с Антония Григорова

Неуморната състезателка по планинско и ски бягане Антония Григорова ни издава формулата си за пълноценно прекарване на дните у дома, далеч от планини и паркове.

0
 

Сподели

Shares
Антония Григорова
Антония Григорова в Аляска (снимка: © Димитър Димитров)

В поредицата “Живот под карантина: свежи мисли с…” ви предлагаме една различна гледна точка към ежедневието ни от март насам – за да не спирате да мечтаете за бъдещи приключения. Уверени сме, че каквото и да става, светът наоколо ще продължи да съществува – заедно с доброто в него.

Днес ви срещаме с Антония Григорова, една от най-успешните български спортистки, първата жена, преминала скоростно най-дългия маршрут от връх Ком до нос Емине (600км) и трикратен представител на България на зимните олимпийски игри в дисциплината ски бягане. Тя ни разказа как изглежда светът ѝ към момента и ни открехна за пакета от мерки за поддържане на добро емоционално състояние в домашни условия.

Мястото: къде и какво

Вкъщи и сред природата, но само в компанията на хората с които живея и домашните любимци.

Сега ти е паднало

Да се вихря в кухнята; да присъствам в учебните часове на сина си; да чета, докато заспя над книгата и да съм по цял ден със семейството си, а и започнах да изучавам още един чужд език. :)

Убиец на скука

Живеем в супер интересен свят, в който лично на мен не може да ми доскучае.

В мрежата

Всекидневно посещавам(е) Уча.се, няколко кулинарни блога и социалните мрежи; книгите също онлайн, защото хартиените свършиха.

Добрата новина

Ще започнем да ценим свободата и здравето си още повече, ще бъдем по-разумни, отговорни и предпазливи.

Желаното място

Бих посетила Рила и Пирин – като минимум, ако мога да напускам София. Единственото нещо, за което съжалявам, е че изтървах пролетния сняг.

Антония Григорова
Антония Григорова по време на Pirin Ultra 2019 (снимка: © Pirin Ultra)
Светът ми: днес и утре

Моят свят не се е променил особено от извънредното положение насам. Както днес, така и утре гледам позитивно на нещата. Очаквам скоро семейството ни да стане с един повече и вярвам, че предстои само добро за нас и за децата ни. Надявам се и икономиката да се възстанови бързо.

Най-лошо в сферата на спорта е отменянето на летните олимпийски игри. От личен опит зная колко труд е положил всеки един, за да бъде там, а сега няма да могат да покажат за какво са се подготвяли 4 години. Всеки ще трябва да извлече максимума от ситуацията и да го използва в своя полза, но следващата година.

Антония Григорова
Снимка: © Антония Григорова

Като спортист си мисля, че след като нормалното ежедневие бъде възстановено, хората ще са жадни за събития, състезания, предизвикателства, природа и приключения и точно това показаха временните забрани – как в извънредното положение масово хората мислят за своето физическо състояние – това, което е най-важно за здравето на една нация.

Посланието

Бъдете здрави, разумни и преследвайте целите си. Скоро пак ще има планини, морета, пътища и мечти за гонене. ;)

Чети още: всички разговори от рубриката ни “Живот под карантина: свежи мисли с…” ще намериш точно тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.