Отпада забраната за посещения на природни паркове и планини

Природен парк "Витоша" ще бъде отворен на 3-ти май

0
 

Сподели

Shares

 

Отпада забраната за посещение на националните паркове и природни паркове и планини, стана ясно от заповед, издадена от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Разходките в национални паркове, природни паркове, планини и други обособени места с паркова среда извън населените места ще се осъществява при организация от страна на кметовете и областните управители, при строго противоепидемични мерки.

Градският транспорт до тези места, както и лифтовете, все още няма да бъдат пуснати в движение. Затворени остават хижите и туристическите обекти.

Природен парк „Витоша“ ще бъде отворен на 3-ти май. Екипите на Столична община и Общинска полиция ще организират движението и паркирането на автомобили от „Драгалевци“ до Морените и от „Бояна“ до Златните мостове, Ветровала и Офелиите. На паркинга на хижа „Алеко“ ще се допускат автомобили с трудноподвижни граждани и с инвалидни колички.  

От 3-ти май ще бъдат отворени кварталните паркове, както и градските градини. Посещението в тях ще става при организация, създадена от кметовете на районите.

Забранява се сядането на пейки, както и събирането на големи групи туристи. Носенето на маска или шал е задължително, както и спазването на дистанция от 2.5 м.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.