Стартира тазгодишната кампания за поставянето на нови указателни табели по туристически маршрути

Кампания 2020 има за цел да обозначи множество маршрути в Стара планина и Предбалкана.

0
 

Сподели

Shares

Туристическо дружество „Насам-натам“ стартира тазгодишната си кампания за набиране на средства и поставянето на нови указателни табели по туристически маршрути в планините. Кампания 2020 има за цел да постави 487 броя указателни стрелки (табели) по туристическите маршрути в Стара планина и Предбалкана.

В последните три години туристическо дружество „Насам-натам“ се заема с нелеката задача да създаде надеждна маркировка, която да помага на всички любители на родните планини и преходите. Те успяват да поставят над 1240 бр. качествени указателни стрелки на важни разклони, при началните пунктове и около хижите в Пирин, Рила и Родопите; да монтират информационни карти; както и да поставят метални тръби/жалони по няколко маршрута и на важни разклони, където няма на какво да се поставят табели.

Снимка: Туристическо дружество „Насам-натам“

Идеята на Кампания 2020 е да се обозначат и маркират множеството туристически маршрути в Стара планина и Предбалкана. Предвижда се табелите да бъдат поставени на територията на общините Горна Малина, Челопеч, Златица, Пирдоп, Етрополе, Ботевград, Правец, Тетевен, Троян, Карлово, Габрово и Мъглиж.

От Дружеството организират кампания за набиране на финансови средства, която да подпомогне закупуването на още табели и информационни карти. Тя продължава до 27.06.2020 г. Освен със средства, всеки е добре дошъл да помага на терен – в поставянето и монтирането.

За повече информация как и къде да помогнете, следете сайта на организаторите, както и страницата им във Фейсбуук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.