Стотици сърфисти щурмуват Бонди Бийч след отварянето му

Ударна доза щастие за австралийските сърфисти.

0
 

Сподели

Shares
© EPA
Снимка: © EPA

Емблематичният австралийски плаж Бонди, разположен в източните покрайнини на Сидни, отново е отворен за сърфисти и плувци, след като в продължение на близо пет седмици беше недостъпен заради коронавируса. Властите затвориха плажа, тъй като въпреки строгите забрани, хиляди посетители продължаваха да се стичат, за да събират тен и да плуват. Бонди Бийч е считан за една от най-желаните туристически дестинации в Австралия. През 2018г. плажът е посетен от близо 2.9 млн. човека.

По-известният Бонди Бийч, както и два не толкова популярни съседни плажа, Бронте и Тамарама, бяха отворени за местните като част от разхлабване на мерките срещу коронавируса. Те са достъпни през обозначени входове и изходи. За момента ще бъдат допускани само плувци и сърфисти в делнични дни в периода между 7 и 17 часа, а през уикендите плажовете ще бъдат затворени. Припичането на слънце, разходките и кросовете по пясъчната ивица засега остават забранени.

Нетърпеливи плувци хукват към водата след отварянето на плажа Бронте, Австралия. (снимка: ©Ryan Pierse/Getty Images)

Някои от първите посетители на Бонди Бийч след отварянето му споделят, че във водата има много сърфисти, но хората се стараят да се придържат към правилата за дистанция, като остават на достатъчно разстояние един от друг.

surf and go
Предупредителна табела на Бонди Бийч „Сърфирай и си върви“ (снимка: Снимка: Getty Images/©Guliver Photos)

Допускането до отворените три плажа се изпълнява под наслова „swim and go / surf and go“ („плувай и тръгвай“ / „карай сърф и тръгвай“). За да не се образуват струпвания на хора по отворените плажни зони, засега те са отворени само за местните, които са призовани да се порадват на водата, след което да освободят място на следващите желаещи. А те не са никак малко…

Бонди отваря за сърфисти Joel Carrett/EPA
На опашка за плажа. (снимка: © Joel Carrett/EPA)

Предстои поетапното отваряне на още австралийски плажове като част от разхлабването на мерките срещу коронавируса в страната. Въпреки това жителите са призовани да продължат отговорно да спазват физическа дистанция. В Австралия към момента има 6730 потвърдени случая и 84 жертви на COVID-19.

И още: Параолимпийка ще прекоси Тихия океан с гребане по време на карантината

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.