Живот под карантина: свежи мисли с Ели Димитрова

И в дни на изолация оставаме на гребена на вълната. Говорим си с кайтсърфистката Ели Димитрова, която в момента се подвизава не къде да е, а в родното Поморие. У дома, но все пак близо до водата.

0
 

Сподели

Shares
Снимка: © Ели Димитрова
Снимка: © Ели Димитрова

С поредицата “Живот под карантина: свежи мисли с…” се стараем да ви предложим една различна гледна точка на случващото се. И да ви вдъхновим да не спирате да мечтаете за бъдещи приключения. Защото сме уверени, че каквото и да става, светът наоколо ще продължи да съществува – заедно с доброто в него.

Днес ви срещаме с кайтсърфистката Ели Димитрова, която дори от разстояние внесе завидна доза свежест в рутината на „stay home“ режима ни, като ни сподели размислите си върху позитивите на домашния престой и ни открехна за кризисните си домашни мерки за поддържане на добро емоционално състояние.

Мястото: къде и какво

Като всички останали хора, аз също се оказах затворник на собствения си дом, който за мое огромно щастие се намира до любимото ми море. В момента съм в Поморие, откъдето съм всъщност и се наслаждавам на най-любимата ми гледка от всички! Съветът ми към останалите е да бъдат търпеливи и колкото и да не ни се иска да останем по домовете си, да изчакаме ситуацията да се успокои!

Снимка: © Ели Димитрова
Снимка: © Ели Димитрова
Сега ти е паднало 

Най-накрая имам бърз интернет, хаха! Всъщност въобще не е лъжа! Върнах се съвсем скоро от мой любим тропически архипелаг във Венецуела – Лос Рокес, където прекарах около 50 дни, карайки кайтсърф и там връзката разбира се не беше много добра. Е, не се оплаквам, но когато прекараш дълго време без да чуваш близки и приятели, нещата стоят по малко по различен начин, затова сега се наслаждавам именно на това!

Убиец на скука

Няма да ви лъжа… абсолютна скука! Опитвам се да се разнообразявам по всякакъв начин от готвене на нови вкусотии до тренировки вкъщи, като междувременно удрям някой шкаф с крак и също уча испански в YouTube…

Безбрежната мрежа
Снимка: © Ели Димитрова
Снимка: © Ели Димитрова

Както споделих и по-горе, нямах интернет доста дълго време и със сигурност мога да кажа, че най-много в социалните мрежи ми липсваха видеата (и колко бързо зареждат :D) и уникалните истории на всякакви различни хора по света, разбира се гледам най-вече клипове с кайтсърф. Платформата YouTube доста се разви през последните 2г. и най-често посещавам нея в момента …. и разбира се по малко от Instagram и Facebook, където развивам социалните си профили, като всички професионални атлети.

Добрата новина

Тя е, че….развивам кулинарни умения – да, хаха! Разбира се, има позитивна страна на нещата – трябва да се опитаме да запазим положителното мислене и да не спираме да вярваме, че всичко ще бъде наред!

Времето, прекарано с любимите хора е незаменимо, особено когато те няма по цяла година, обикаляйки сърф дестинации.

Желаното място

Честно казано по-любимо от вкъщи няма! Радвам се, че съм в Поморие и че съм близо до морето и семейството ми.

И все пак – липсва ми кайтсърфът и бих дала всичко да покарам поне един час! :)

Посланието

Бъдете положителни и ако видите някой без усмивка, дайте му вашата!

 

Прегледай още: всички разговори от рубриката ни “Живот под карантина: свежи мисли с…” ще намериш точно тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.