XCo Adventure Cup 2011

0
 

Сподели

Shares

XCo Adventure Cup 2011 – 23 – 25 септември

В края на септември за втори път ще се проведе едно от най-екстремните и изпомпващи състезания в България XCO Adventure Cup. Стартът ще бъде даден в София, а участниците ще трябва да преминат изключително атрактивно и дръзко трасе през три планини с дължина от над 130 километра в рамките на 2 дни. Трекинг, колоездене, бягане, спускане с рапел, скално катерене, ориентиране и издръжливост ще са отново предизвикателствата пред екипите от по двама души. Те ще бивакуват на открито в специално изградена зона в средата на маршрута.

Финалът ще бъде в известна историческа местност, но подробностите за трасето се пазят в тайна до старта. Очаква се участие на около 40 отбора от по двама души и организационен екип от 20-30 души. За успешното провеждане на състезанието са ангажирани съдийски екип от професионални алпинисти, спасители с дългогодишен опит, както и водещи български фотографи в спортовете на открито.

XCo Adventure Cup възстановява екстремните планински състезания от Adventure Race тип в България. В световен мащаб тези състезания са изключително популярни – емблематични примери са Discovery Eco Challenge, Abu Dhabi Adventure Challenge, XTerra.

Миналата година победители в оспорвания финал на състезанието у нас станаха ориентировачите Кирил Николов и Иван Сираков, които превзеха трасето от над 100 км за 12 часа и 40 минути.

Записванията са отворени от 1ви август, а регламента може да намерите в страницата на състезанието.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.