Първото виртуално състезание по бягане у нас ще се проведе на 25-ти април

Бягайки, можеш и да помогнеш!

0


Дата на събитието: 25.04.2020

Сподели

Shares

 

Снимка: Димитър Димитров
Снимка: Димитър Димитров

На 25.04 (събота) ще се проведе първият виртуален крос у нас, в условията на извънредно положение. Състезанието включва 5 км бягане сам на трасе по избор и подпомага хората в нужда, засегнати от пандемиятае.

Клуб „Зелена стъпка“ организира вируално състезание по бягане, в което всеки на който му липсва активния начин на живот, може да участва. Идеята е, на 24.04, между 06.00-22.00 ч., всеки участник да пробяга 5 км сам като има пълната свобода да избира къде – от хола у дома, до места на открито, където това е разрешено, спазвайки изцяло наложените мерки за безопасност по време на карантина.

Снимка: Вихрен Иванов-Виро
Снимка: Вихрен Иванов-Виро

Записването в състезанието е до 24.00 на 24.04 като желаещите трябва да се регистрират на сайта на организаторите, за да получат индивидуален стартов номер. Времетраенето на бягането е строго индивидидуално и се записва с приложение, отново по избор, след което се качва в онлайн таблица на сайта на организаторите, която определя класирането в състезанието.

Участието в кроса е без такса, но всеки желаещ може да направи дарение, а събраните средства ще бъдат предоставени на Фонда „Обединени срещу COVID-19“ и ще подпомогнат нуждаещи се от пандемията.

Снимка: Ели Григорова
Снимка: Ели Григорова

Броят на записалите се участници не трябва да надвишава 999 души, споделят организаторите, за да не се превръща събитието в масово и да се избегне струпване на хора в открити пространства. Участието на хора от чужбина също е разрешено.

Резултатите ще бъдат обявени на 26.04.

За повече информация и регистриране посетете сайта на организаторите, както и страницата на събитието във Фейсбуук.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Спорт по време на карантина: Французин пробяга 42 км на терасата си

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.