Разсадник подарява 5000 бели бора на желаещите да ги засадят – обновена

Инициативата продължава до 24.04, а условието е да се вземат минимум 200 броя

0
 

Сподели

Shares

 

Разсадникът раздаващ 5000 бели бора (Pinus sylvestris) на желаещи да ги засадят, успя да изпълнни своята мисия. Благородната инициативата предвидена да продължи до 24.04 (петък), приключи по-рано от предвиденото, след като всички фиданки бяха подарени на доброволци ден преди крайната дата. Организаторите обобщават, че този сезон са засадили близо 900 000 дървета и са благодарни на всички, които помагат това да стане реалност.

От разсадника споделят, че имат бял бор в излишък и понеже времето му за засадяване напредва, решават да ги подарят на доброволци. Борът е 3-годишен, на „гол корен“, но не е много едър и добре съхраняван, изпраща се обработен против просъхване и при правилно засаждане може да се очаква между 50-70% прихващане. Дарителите са категорични, че все още има добро време, позволяващо засаждане в по-голямата част от страната.

Условието е да се вземат минимум 200 броя от организация или частно лице като всеки заплаща доставката (около 30 лв. за 500 броя) или ги взема от място. Допуска се да се групират желаещи по населени места.

Задължително е да се засажда законно, като се спазват и карантинните мерки – тоест без организирани инициативи и струпване на голям брой хора на едно място.

Желателно е да се заявява за по-големи надморски височини (поне 500 метра и повече), като изключения се допускат за озеленяване от експерти.

Ако желаете да се включите в инициативата е необходимо да изпратите съобщение във Фейсбук страницата на организторите или да изпратите мейл на contact@gorata.bg, като посочите:

  •  Имена на лице и/или организация;
  •  Телефон за връзка;
  •  Адрес на електронна поща;
  • Желано количество;
  • Информация къде ще засаждате;

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.