Живот под карантина: свежи мисли с Никола Абаджиев

Задочна среща с дъх на морска сол с кайтсърфиста Никола Абаджиев, който ни разказва за любовта към океана и как се справя с дните под карантина без вълни наоколо.

0
 

Сподели

Shares
Снимка: Никола Абаджиев
Снимка: © Никола Абаджиев

С поредицата “Живот под карантина: свежи мисли с…” се стараем да ви предложим една по-позитивна гледна точка към това смутно време, което ни прибра и продължава да ни държи вкъщи. Защото сме уверени, че каквото и да става, светът наоколо ще продължи да съществува – заедно с доброто в него. Подсказват ни го италианските балкони, животните, които започнаха да обикалят по опустели градски улици и дори по-чистият въздух в небето над нас. Оптимизмът трудно може да бъде изкоренен докрай. Стига да имаме очи за него.

Днешната ни дистанционна среща е с кайтсърфиста Никола Абаджиев, който носи шума на вълните в себе си, откакто се помни. В топ 9 на световния кайтсърф Никола Абаджиев-Коки е и вторият български атлет в отбора на Red Bull (след Весо Овчаров). Попитахме го как един същински приключенец, обикалящ света в търсенето на перфектната вълна, се справя със „сухия режим“, далеч от водата.

Мястото: къде и какво

Прекарвам карантината вкъщи със семейството си. Вече всички сме полудели, но това е положението. Намираме начини да се забавляваме и да се движим. Надявам се скоро всичко това да свърши и отново да живеем нормално! Съветвам другите да бъдат спокойни и да използват времето по най-добрия начин за тях!

Сега ти е паднало

Честно казано май ми остава достатъчно време за всичко, с което се занимавам – освен за кайта. Въпреки че прекарвам много време във водата, имам чувството, че това е единственото нещо, за което имам нужда от още време!

Часовете във водата никога не ми стигат! Това, което най-много искам, е да бъда в океана!

Снимка: Никола Абаджиев
Снимка: © Никола Абаджиев

Убиец на скука

Всеки ден измислям нещо различно, за да убивам скуката, но вече идеите ми започват да се изчерпват… Гледам сериали, ходя до магазина, измислям различни упражнения, които да наподобяват карането на кайтсърф, чета, боря се с братята ми, със сестра ми, с приятелката ми, слушам музика…

В мрежата

Сърфирам най-вече в Netflix, Instagram и YouTube.

Добрата новина

Честно казано цялата ситуация ми се струва странна и не напълно логична, но трябва да се съобразяваме с положението и правилата.

Опитвам да намеря позитивното и в тази ситуация и мисля, че това е времето, което прекарваме заедно с близките си!

Снимка: Никола Абаджиев
Снимка: © Никола Абаджиев

Пролетна утопия

Обичам пролетта и ако можех, щях да съм на морето – в Лозенец! Миналата година на Великден бях там с приятели и беше много забавно! Нямаше хора и беше много спокойно!

Посланието

На читателите на 360° пожелавам да бъдат здрави, търпеливи и добри един към друг! Така дните ще бъдат по-забавни!

 

 

 

Прегледай още: всички разговори от рубриката ни “Живот под карантина: свежи мисли с…” ще намериш точно тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.